Karting • Karting Diversen

Twee racende kids! Antoon van Leersum heeft het er maar druk mee - Tony pakt eerste zege van 2023!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2023 15:35

Antoon van Leersum uit Naaldwijk heeft een eigen autobedrijf en is groot fan van pick-up trucks, auto’s en racen. Het lag dan ook voor de hand dat hij zijn kinderen ooit zou laten karten, en inmiddels doen Charlotte (13) en Tony (11) dat fanatiek. Vorig jaar reden de broer en zus nog bij elkaar in de klasse, toen konden ze elkaar helpen of tegen elkaar strijden, maar dat is dit jaar anders. Charlotte rijdt in de Rotax Max Junior en Tony doet nog een jaar in de Mini’s.

Charlotte, Tony en Antoon van Leersum


Het verhaal van broer en zus in de racerij begon toen ze op zes- en vijfjarige leeftijd door hun vader op een quad werden gezet. Maar al snel ontdekten ze het karten op de kartbaan van Lelystad en werden ze daarna lid van de kartclub van Strijen.

Nu racen ze op nationaal niveau, een zeer competitieve wereld waarin topsport voor kinderen geldt. Antoon, die met zijn broer het autobedrijf van Leersum & Zn. runt, heeft het nu nog veel drukker. “Twee racende kinderen betekent best veel werk. En ik ben een pietje precies. Ik wil dat het niet aan het materieel ligt.”

In 2022 reden Charlotte en Tony in de Mini-categorie. “Ik heb vorig seizoen al een paar keer op het podium gestaan”, zegt Tony trots. “In Strijen en in Genk.” Charlotte voegt eraan toe: “Op Strijen heb ik in de regen de tweede plek gepakt.” Voor dit seizoen heeft Antoon het beter verdeeld met het racen van zijn kinderen.

Tony is het seizoen 2023 ijzersterk gestart met de zege in de Mini’s. Hij won op het circuit van Strijen. Zijn zus Charlotte heeft de overstap gemaakt naar de Rotax Max junioren en racetvoornamelijk tegen jongens. Karten wordt voornamelijk door jongens beoefend, maar Charlotte staat haar mannetje.

Tony van Leersum


Vorig weekend greep Tony de overwinning op zijn thuiscircuit in Strijen. Tony reed ijzersterk, maar bleef wel sportief. “Ik mocht de eerste race vanaf P2 starten en ik behield deze positie”, blikte Tony terug. “In de tweede race eindigde ik ook op P2.” In de derde race eindigde hij, nadat zijn concurrenten tijdstraffen kregen, als eerste. Hij mocht de grootste beker mee naar huis nemen.

Charlotte reed zaterdag bij Kart4Fun haar tweede wedstrijd met een grotere kart in de Rotax Max junior, maar voor eerst in stromende regen. Ze reed de wedstrijd zonder problemen uit en genoot van haar nieuwe kart. Ze straalt als ze vertelt hoe hard hij gaat. Dit jaar rijdt Charlotte in het Kart for Fun-kampioenschap en in het clubkampioenschap van Strijen, mits de kampioenschappen elkaar niet overlappen.

De dertienjarige jongdame timmert hard aan de weg. Zij behaalde ze al haar KNAF autolicentie. Op zo’n jonge leeftijd je KNAF licentie halen is erg speciaal en uniek. Ze maakt er dan ook geen geheim van dat ze door wil stromen naar de autosport.

Charlotte van Leersum

Ze kijken er allebei al naar uit. Tony wil ooit in een Lamborghini rijden en Charlotte stemt knikkend toe. Ze bedanken al hun sponsors en natuurlijk hun vader voor alle steun.

Charlotte en Tony worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:

van Leersum.nl (de pick-up dealer)
Van Rest auto schade
Movea verzekering
Fell media
Deukie.nl
Vogels autogas
Mandaat interim
Hollaar montage
GTA steigerverhuur
Nover transport
Freight Line Europe bv
APZ poets Centrale
Wruygrok reclame
Zwaartman loodgieters
VBAbeveiliging
Vd Kruk waterontharders
Fortuin audio
Floris TD auto
Winkel auto
Westland Workwear
R vd Zwan transport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS