Formule 1

Toto Wolff waarschuwt voor dezelfde fout: "De huidige motoren zijn te complex"

Uitgegeven door Bart • 25 november 2020 11:39 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de Formule 1 gewaarschuwd bij het ontwikkelen van de motorregels voor vanaf 2026. Volgens de Oostenrijker is er een grote fout gemaakt bij de keuze van de hybride V6-motoren. De huidige motoren zouden veel te complex en te duur zijn. Hoe we deze woorden precies moeten inschatten is onduidelijk, aangezien de hybride motoren juist Mercedes enorm veel hebben gebracht.

Toto Wolff Lewis Hamilton


"De discussie over de nieuwe motoren verloopt erg goed", aldus Wolff in gesprek met het Engelse Autosport. "Een positief punt is om te kijken waar de auto-industrie heen beweegt. Alles ontwikkelt zich in de richting van elektrische voertuigen, maar er wordt ook gekeken naar een interne verbrandingsmotor en de combinatie met elektrisch rijden."

"Ik denk dat we beter naar de kosten zouden moeten kijken", vervolgt Wolff. "Een compleet nieuwe motor ontwikkelen zouden we niet moeten willen. Die fout hebben we in 2011 en 2012 gemaakt door een enorm geavanceerde en erg efficiŽnte motor te willen ontwikkelen. Het is allemaal veel te complex geworden. Ik zou kiezen voor een combinatie van de huidige motor met een betere duurzame energie-aandrijving."

Het gaat Wolff er niet zo zeer om dat de motoren eenvoudiger moeten worden. "We moeten er alleen voor zorgen dat de kosten niet de pan uit rijzen. En afgezien van de meer elektrische component met een potentieel grotere of krachtigere batterij, zijn duurzame brandstoffen zeker de toekomst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS