Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Thiim, Sorensen en Drudi gaan de nieuwe Aston Martin Vantage delen voor Comtoyou Racing

Uitgegeven door Peter Vader • 22 februari 2024 13:00

Comtoyou Racing zal zijn nieuwe samenwerking met Aston Martin dit jaar in stijl beginnen met een Pro-line-up met fabriekscoureurs Nicki Thiim, Marco Sorensen en Mattia Drudi die op jacht gaan naar de titel in de Endurance Cup. Op weg naar zijn tweede Fanatec GT Europe-seizoen heeft het Belgische team de krachten gebundeld met AMR om de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 te besturen en dat zal het doen met een van de meest indrukwekkende teams op de grid. De aankondiging werd gedaan bij de introductie van het honderdjarige evenement van de CrowdStrike 24 Hours of Spa, die plaatsvond in de Abdij van Stavelot.

Thiim_Sorensen_Drudi_Comtoyou_Aston_Martin

Thiim en Sorensen zijn geen onbekenden in het delen van Aston Martins: het beroemde 'Dane Train'-duo won de FIA World Endurance Championship GTE Pro-titel in 2016, 2019 en 2020, en eindigde als derde tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa 2021, waarbij ze voor Garage 59 uitkwamen.

"Ik ben zeer verheugd om deel te nemen aan dit kampioenschap, dat ongetwijfeld het zwaarste is in de wereld van de GT3-races, met een groot aantal line-ups bestaande uit officiele coureurs", aldus Thiim, die in 2019 ook winnaar van de Spa-klasse was. "Het Comtoyou Racing-team heeft mij enorm gemotiveerd en ik kijk ernaar uit om het seizoen met hen te beginnen."

Zijn landgenoot voegde hieraan toe: "Met de komst van de nieuwe auto hebben we allemaal veel te leren: het team, de ingenieurs, de coureurs enzovoort. Maar ik weet zeker dat we het allemaal leuk zullen vinden om samen te werken. Comtoyou heeft zijn kwaliteiten als team al bewezen en we zijn zeer gemotiveerd."

Drudi is ondertussen een nieuwe toevoeging aan de fabriekslijst van het Britse merk. De Italiaan sluit zich aan na een periode van vijf jaar bij Audi Sport en na een fantastisch 2023, waarin hij de Fanatec GT Europe Sprint Cup-titel won. Hij stond diverse keren op het podium in Spa en werd zelfs tweede tijdens de editie van 2020.

"Ik kijk erg uit naar mijn eerste seizoen als officiele Aston Martin Racing-coureur", aldus Drudi. "En om de auto te delen met zulke snelle en ervaren teamgenoten als Nicki en Marco is een eer. In 2023 was ik als tegenstander getuige van het GT-debuut van Comtoyou en zij lieten meteen hun potentieel zien. Met de nieuwe Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo denk ik dat we grote ambities kunnen hebben."

Fanatec GT World Challenge Europe Kalender 2024

Comtoyou-teambaas Jean-Michel Baert sprak zijn ambitie uit om te strijden voor de eindzege op het thuisevenement van de ploeg. �Als Belgisch team is het duidelijk dat de CrowdStrike 24 Hours of Spa ��n van de redenen was waarom we besloten om in de GT-categorie te stappen�, aldus Baert. "Om de eeuwfeesteditie met Aston Martin te kunnen starten is een bron van trots. De wetenschap dat we het zullen doen met zo'n prestigieuze line-up van coureurs, die volledig in staat zijn om voor de overwinning te gaan, versterkt onze motivatie nog meer!"

Terwijl de line-up voor de Endurance Cup bekend is, moet Comtoyou zijn volledige programma voor 2024 nog onthullen, dat naar verwachting meerdere auto's in de Sprint en Endurance zal omvatten. �We zijn nog steeds in gesprek om onze ploegen af te ronden", bevestigde teammanager Francois Verbist. "We hebben veel contacten en staan nog steeds open voor last-minute gesprekken. Ons doel is duidelijk: de best mogelijke bemanningen samenstellen, terwijl we ook rekening houden met de beperkingen waarmee een team als het onze wordt geconfronteerd."

Comtoyou Racing zal op 5 en 6 maart op het circuit aanwezig zijn tijdens de Fanatec GT Europe Prologue op Circuit Paul Ricard. De Endurance Cup begint op dezelfde locatie (5 t/m 7 april), terwijl de eerste sprintwedstrijd plaatsvindt op Brands Hatch (4 t/m 5 mei).Aston Martin Comtoyou logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS