Dakar

Team de Rooy en Janus van Kasteren slaan eerste slag in de Morocco Desert Challenge: "Banden sparen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2023 04:01

Namens Boss Machinery Team De Rooy stapte Dakar winnaar Janus van Kasteren jr. zondag weer in zijn vertrouwde Iveco Powerstar. Op het menu van de Morocco Desert Challenge stond een korte proloog van 38 kilometer. De als derde gestarte coureur uit Veldhoven finishte als eerste. De samenstelling in de cabine is gelijk aan die van de afgelopen Dakar Rally. Naast Van Kasteren zit monteur en drievoudig Dakar winnaar Darek Rodewald. Het navigeren ligt in de vertrouwde handen van Marcel Snijders.

Janus van Kasteren


In de briefing van zaterdagavond werd gewaarschuwd voor het parcours waarop inhalen erg moeilijk zou worden. Het drietal in de Iveco Powerstar met startnummer 503 had dit keer niet nodig om toch te winnen. “Die andere twee reden verkeerd”, aldus een ontspannen Van Kasteren

Veel betekenis heeft deze daguitslag nog niet. Het bepaalt “slechts” de startvolgorde voor maandag. Dan verwachten Janus, Marcel en Darek veel stenen. Van Kasteren hierover: “Dit is nu mijn negende rally hier en dag twee, dan hebben ze altijd alle stenen in Marokko op het pad gelegd. Het wordt dus banden sparen. Hoge druk in de banden en hopen dat je er niet een paar lek rijdt.” Het team hoopt de dag van maandag goed door te komen en ziet de rally met veel vertrouwen tegemoet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS