Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team WRT viert een perfect weekend in Misano na de overwinning Vanthoor en Weerts; P4 voor Vermeulen + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 20 mei 2024 09:01

Dries Vanthoor en Charles Weerts gaan aan de leiding in van het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Sprint Cup-klassement na het behalen van een overtuigende overwinning in Race 2 op de zaterdagavond in Misano. Na op een goede tweede plaats te zijn geëindigd in de wedstrijd van zaterdagmiddag, deed de #32 Team WRT BMW het nog een keer beter onder de neonverlichting op het Adriatische circuit. Vanthoor en Weerts versloegen Lucas Auer en Maro Engel (#48 Mercedes-AMG) en passeerden naar P1 met vier punten voorsprong op de Winward Racing Team Mann-Filter-coureurs in de strijd om de serietitel.

GT World Challenge Misano Dries Vanthoor en Charles Weerts winnaars Race 2 zaterdagavondDries Vanthoor en Charles Weerts winnaars van race 2 op zaterdagavond

Tijdens het begin van de race werd het snel donker, de zon was al een half uur ondergegaan voordat de actie van start ging. Vooraan was er geen sprake van drama toen Weerts vanaf pole vertrok, hoewel bij twee verschillende ongelukken in de openingsronde van de #44 Schumacher CLRT Porsche en de #7 Comtoyou Racing Aston Martin, de Lamborghini Safety Car in de baan was vereist.

Na deze Safety Car-periode werd het racen hervat met Weerts weer vooraan, die alles onder controle had. De jonge Belg toonde hetzelfde tempo dat ’s middags bijna in de overwinning resulteerde. Hij werd gevolgd door Auer in het #48 Winward Racing Team Mann-Filter Mercedes-AMG en Giacomo Altoè, die samen met Thierry Vermeulen uitstekend van start ging in de #69 Emil Frey Racing Ferrari. De vierde plek was aanvankelijk voor Simon Gachet (#111 CSA Racing Audi), maar een scherpe manoeuvre van Valentino Rossi bracht de #46 Team WRT BMW naar de vierde plek.

Weerts maakte vervolgens een pitstop volgens het boekje om het stuur over te dragen aan Vanthoor, terwijl Team WRT ook Maxime Martin voor de #69 Ferrari met Thierry Vermeulen aan het stuur, de pits deed verlaten. De #48 Mercedes-AMG behield de tweede plaats, terwijl Engel het stuur van Auer had overgenomen. Het leek erop dat Vanthoor naar de overwinning zou rijden, maar de BMW-coureur had moeite om zich los te maken van Engel. De Mercedes-AMG-man had echter zijn eigen problemen, waarbij Martin stevig de achtervolging had ingezet in de tweede Team WRT BMW.

Dit bleek het verhaal van de tweede helft van de race te zijn: Engel zou een paar tienden van de voorsprong van Vanthoor verliezen, waarna Martin meer druk uitoefende en hij auto met nummer 48 dwong een verdedigende lijn te rijden. Het was de ideale uitkomst voor de #32-crew, waardoor Vanthoor de zwart-wit geblokte vlag met een voorsprong van 1,9 seconden kon passeren voor Engel, die slechts 0,5 seconde voor Martin finishte.

GT World Challenge Misano Thierry Vermeulen grid_Nr69De #69 Emil Frey Racing Ferrari met Thierry Vermeulen en Giacomo Altoè eindigde als vierde

De #69 Emil Frey Racing Ferrari met Thierry Vermeulen en Giacomo Altoè eindigde als vierde, waarmee een einde kwam aan een reeks van drie opeenvolgende podiumplaatsen voor het Verstappen.com team. De #96 Rutronik Racing Porsche scoorde zijn beste resultaat van het seizoen op de vijfde plaats, gevolgd door de #159 Garage 59 McLaren, de #14 Emil Frey Racing Ferrari en de #90 Madpanda Motorsport Mercedes-AMG.

Team WRT behaalde niet alleen de algemene overwinningen in Misano. Het Belgische team behaalde ook beide Silver Cup-overwinningen dankzij de #30 BMW-crew, bestaande uit Sam De Haan en Calan Williams, die in de race van zaterdagavond als 10e overall thuiskwamen. De #26 Saintéloc Racing Audi behaalde zijn eerste klasse podium van het jaar als tweede, terwijl de #52 AF Corse Ferrari derde werd, ondanks een dramatische spin halverwege de race voor Jef Machiels.

GT World Challenge Misano Race 2 zaterdagavond in het donker

In de Gold Cup herstelde CSA Racing zich van de teleurstelling van een DNF in Race 1 door de tweede wedstrijd te winnen. Simon Gachet en Lucas Légeret voerden een Audi-podiumoverwinning aan en eindigden iets meer dan 10 seconden voorsprong op de Liqui Moly Team Engstler by One Group-inzending en de #25 Saintéloc Racing-machine.

De Bronze Cup-onderscheiding ging naar Sky Tempesta Racing, dat dankzij Jonathan Hui vanaf de pole startte. Hij en Eddie Cheever leverden een beheerste prestatie en eindigden als 17e in het algemeen klassement, comfortabel voor de #991 Century Motorsport BMW en de #85 Imperiale Racing Lamborghini, waarbij de laatste een podiumplaats in de tweede klasse van de dag veiligstelde.

Terwijl de Sprint Cup nu een pauze neemt, zullen de komende weken net zo druk zijn als altijd voor de paddock van Fanatec GT Europe. Het merendeel van de teams en coureurs zal naar Spa-Francorchamps vertrekken, om daar twee dagen te testen tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa Prologue (21-22 mei). Dit komt iets meer dan een maand voordat de Belgische uithoudingsklassieker op 25 en 30 juni zijn eeuwfeest viert.

Het Sprint Cup-seizoen wordt hervat in Hockenheim, waar in het weekend van 19-21 juli de vijfde en zesde race van het seizoen worden verreden. Vanthoor en Weerts zullen een klein voordeel halen uit het Duitse circuit terwijl ze hun kandidatuur op een vierde serietitel voortzetten.

Klik hier voor de volledige uitslag van Race 2 van de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup Round 3 op Misano.

GT World Challenge Misano Vanthoor en Weerts als winnaar over de eindstreep

GT World Challenge Misano droomweeekend voor BMW Team WRT in Misano

GT World Challenge Misano Dries Vanthoor en Charles Weerts op de grid

Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup Round 3 Misano Vanthoor en Weerts winnaars Race 2

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!