Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team RaceArt-Kroymans zegeviert bij rentree in Ferrari Challenge Coppa Shell op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2023 19:55

MAASTRICHT - Team RaceArt-Kroymans heeft een uitstekend weekend achter de rug tijdens haar terugkeer in de Ferrari Challenge Coppa Shell op het Circuit de Spa-Francorchamps. Roger Grouwels vocht het hele weekend aan de kop van het veld mee en werd daarvoor beloond met een dominante zege tijdens Race 1 op zaterdag.

Team RaceArt-Kroymans zegeviert in Spa-Francorchamps Roger Grouwels podium


Grouwels voegde zich op het Belgische circuit na een korte afwezigheid weer bij het Ferrari Challenge-veld, nadat hij eerder dit jaar op een kletsnatte Red Bull Ring naar het beste resultaat van het seizoen reed door als vierde te eindigen. Team RaceArt-Kroymans kent een goede geschiedenis op Spa, aangezien het al eens eerder zegevierde in Coppa Shell en vorig jaar in de Supercar Challenge drie podiums pakte.

Team RaceArt-Kroymans zegeviert in Spa-Francorchamps foto 2

Het team zat er vanaf het begin van het weekend goed bij: Grouwels liet in de eerste en enige vrije training van het weekend meteen de snelste tijd noteren. De Limburger wist deze vorm in de kwalificatie vast te houden en stuurde zijn Ferrari 488 Challenge Evo met startnummer 117 naar pole position. Het verschil met de nummer twee kon bijna niet kleiner: slechts drieduizendste van een seconde ten opzichte van Ernst Kirchmayr. Voor Grouwels was het zijn eerste pole position van het seizoen en de eerste keer sinds juni 2021 dat hij een Ferrari Challenge-kwalificatie als snelste afsloot.

Team RaceArt-Kroymans zegeviert in Spa-Francorchamps foto 3

Tijdens de eerste openingsrace van het weekend, verreden op zaterdag, stond er geen meet op Grouwels. Dankzij een goede start wist hij Kirchmayr voor het ingaan van Eau Rouge te verschalken, waarna de wedstrijd al gauw werd geneutraliseerd vanwege een crash voor Hendrik Kamstrup bij het ingaan van Les Combes. Na de herstart reed Grouwels op rap tempo weg bij de concurrentie, maar een gat van zo’n zes seconden verdween wederom toen de safety car voor de tweede maal de baan betrad. Grouwels hield in de slotfase echter het hoofd koel en bleef Kirchmayr en Axel Sartingen ruim voor. Hij boekte een welverdiende overwinning - zijn eerste in de Ferrari Challenge sinds september 2021.

Team RaceArt-Kroymans zegeviert in Spa-Francorchamps foto 4

Na het succes op zaterdag trad Grouwels met vertrouwen aan voor de tweede kwalificatiesessie. De wit-zwart-rode Ferrari van Team RaceArt voegde zich wederom bij de top drie met een derde plek achter nieuw gekroonde kampioen Axel Sartingen en Manuela Gostner. Grouwels sloot zich bij de start aan achter het tweetal, maar kon al gauw opklimmen tot de tweede plaats toen Sartingen zich verslikte in een inhaalpoging in Les Combes en in de rondte ging. Ondanks flinke druk van Kirchmayr behield Grouwels de plek voor de rest van de race. Een tijdstraf voor de Oostenrijker voor het herhaaldelijk overtreden van track limits nam de druk weg, waardoor Grouwels een podiumplaats eenvoudig veilig kon stellen.

Team RaceArt-Kroymans mag zich na het succes op Spa op gaan maken voor de Finali Mondiali. Ferrari’s traditionele seizoensafsluiter vindt, net als in 2021, plaats op het Mugello Circuit in Italië van 24 tot en met 30 oktober.

Team RaceArt-Kroymans zegeviert in Spa-Francorchamps foto 5

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS