Dakar

Team De Rooy en de voorbereidingen op de Dakar Rally 2024

Uitgegeven door HJ van Keulen • 31 oktober 2023 20:30

Team de RooyTeam De Rooy Rallye du Maroc

Michiel Becx is met navigator Edwin Kuijpers en monteur Wuf van Ginkel trotse winnaar geworden van de Rallye du Maroc en Janus van Kasteren sleepte de FIA wereldtitel binnen. Ook het All Ladies Team De Rooy FPT maakte indruk. Anja van Loon ging voor het eerst met een volledig vrouwenteam in een nieuw gebouwde truck van start. Het betekende een goede generale repetitie op de Dakar Rally 2024.

Team De Rooy Rallye du Maroc

Buiten de mooie prestaties van Team De Rooy, stond de rally vooral in het teken van voorbereiding op de Dakar Rally van 2024.

Team De Rooy Rallye du Maroc

Van Loon zette met de vrachtauto gedurende de rally grote stappen. Niet alleen qua nuttige rijervaringen en samenwerking in de cabine, maar ook op het gebied van de afstelling van de truck. Allemaal waardevolle zaken die helpen om de deelname aan de Dakar Rally succesvol te laten verlopen. De Iveco Powerstar waarin Anja van Loon met navigator Floor Maten en monteur Marije van Ettekoven gereden heeft, is technisch gezien goed uit de strijd gekomen. Omdat de truck in de duinen op de zijkant heeft gelegen is er wel cosmetische schade die hersteld zal moeten worden.

Net als de truck van Van Loon, is de truck waarmee Becx Competition Team De Rooy FPT verrassend winnaar is geworden, zorgvuldig onderworpen aan een technische controle.

Team De Rooy Rallye du Maroc

Er kwamen geen bijzonderheden naar voren. Na de fantastisch verlopen rally voor Becx, Kuijpers en Van Ginkel, is er nog twee dagen in de duinen van Merzouga getraind. Met Janus van Kasteren als coach heeft Becx zo de kans genomen maximale ervaring op te doen in de duinen.

Team De Rooy Rallye du Maroc

Janus van Kasteren kampte op de laatste dag met chassisproblemen. Samen met navigator Marcel Snijders en monteur Darek Rodewald werd alsnog de FIA wereldtitel zeker gesteld voor het team van Boss Machinery Team De Rooy FPT.

Team De Rooy Rallye du Maroc

De Iveco Powerstar van de verse wereldkampioen zal een ander chassis krijgen. Een flinke klus nog, maar onder leiding van Corn� van Drunen zullen de fantastische monteurs van Team De Rooy de mouwen extra opstropen om de drie trucks in optimale vorm aan de start van de Dakar rally te krijgen.

Team De Rooy Rallye du Maroc

Op 12 november zal het hele team aanwezig zijn op Dutch Dakar. Een nieuw evenement op het E3 strand te Eersel. Naast de Iveco Powerstar rallytrucks en de imposante service trucks, zullen ook de Classics van Team De Rooy aanwezig zijn.

Het blijft mooi! Janus van Kasteren feestelijk onthaald op Eindhoven Airport:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS