Karting • Karting Diversen

Talentvolle Lewis Boodts pakt welverdiende podiumplaatsen in Genk en in Dubai

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 november 2023 03:02

GENK – Voor karttalent Lewis Boodts was de laatste ronde van de GK4 Kart Series een bevestiging van de ontwikkeling die hij dit seizoen als piloot heeft gemaakt in de Mini Rookie-klasse. De negenjarige inwoner van Meise denderde afgelopen weekend in Genk tijdens de laatste ronde van de titelstrijd naar een knappe eerste, derde en derde plaats in de respectievelijke races.

Lewis Boodts

“Ik ben wel blij, maar ik vond de derde plaats in de finale (de derde race, red.) ook wel een beetje een troostprijs. Want het was niet zo goed vandaag, gelukkig wel een podium”, was de verrassende reactie van Lewis na de prijsuitreiking.

Die lichte teleurstelling was ergens ook wel te begrijpen. De piloot van topteam De Feyter Karting had anders misschien wel nog beter kunnen scoren. Bovendien weet Lewis dat hij de klasse kan winnen. Dat bewees hij tijdens de vorige ronde van het GK4-kampioenschap. Die was begin oktober op het circuit van Mariembourg. Daar pakte hij zijn eerste overwinning in de kartsport.

Dat hij nu opnieuw voorin kon meestrijden, was een bevestiging dat Lewis één van de sterkste rijders in de klasse is. Zeker ook gezien de lastige omstandigheden op de Belgische piste zondag. Het weer was er wisselvallig en dat zorgde de hele dag voor glad asfalt. “En het was meer dan een maand geleden dat ik voor het laatst in de regen heb gereden”, zei Lewis.

Dat was ook niet zo gek, want onlangs reed hij nog in Dubai, midden in de woestijn. “We hebben drie dagen in Dubai geracet. We zagen op Instagram dat iemand daar reed en zo zijn we daar terechtgekomen met Danny Brand Racing. Ik vind het een goed team. Ook daar reed ik in de Mini Rookie-klasse.”

Lewis Boodts

Op het Dubai Kartdrome Circuit beleefde de snelle Belg een bijzonder en waardevol kartavontuur met wederom een podiumplek. “Het was een snelle baan en ik vond het leuk om tegen andere piloten te rijden, die ik nog niet kende. Ik was er de enige Belg.”

Die eerste kennismaking met het racen in het Midden-Oosten smaakte overduidelijk naar meer. Want Lewis gaat er in de winter zelfs een heel kampioenschap rijden! “Dat is op een andere baan”, wist Lewis. “Ik heb de baan op internet al gezien, het Sjarjah Kart Track. Die ligt ook midden in de woestijn.” Wat hij zo leuk vindt aan het racen in de woestijn? “Alles is er leuk aan. Mijn volgende race daar is op 7 januari.”

Het hoort allemaal bij zijn weg naar de top. Reken maar dat hij na de winter goed voorbereid verschijnt aan de start van het reguliere seizoen. Daarin gaat hij het overigens nog heel druk krijgen. Ga maar na: Lewis rijdt in 2024 het IAME Benelux-kampioenschap, de GK4 Kart Series, de IAME Euro Series, een race in het Italiaans kampioenschap en het volledige Frans kampioenschap. “Lekker druk. Veel races vind ik leuk!”

Lewis bedankt zijn Ben en Tim de Feyter, zijn mechanieker, iedereen van De Feyter Karting, zijn vader en moeder, familie, vrienden en zijn supporters.

Lewis Boodts wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Carrefour Van Landeghem Group, Mansia Services, DFK en Club Exo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS