Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Sterke Monaco E-Prix voor Nissan Formula E Team

Uitgegeven door Deni Volkers • 14 mei 2023 12:22

Het Nissan Formula E Team had het tempo er tijdens de Monaco E-Prix goed in zitten. Zowel Sascha Fenestraz als Norman Nato kwalificeerden zich voor een startpositie in de top drie. Fenestraz haalde vervolgens tijdens de race flink wat punten binnen door als vierde over de eindstreep te komen.

Nissan Formula E team Monaco E-prix

Nato, die met een nieuw helmdesign Jules Bianchi eert, eindigde in de kwalificatie aan de top van Group A, met Fenestraz direct achter hem op de tweede plaats. Beide wonnen hun kwartfinaleduel en streden daarom tegen elkaar in de halve finale. Fenestraz schreef die op zijn naam.

De Frans-Argentijnse coureur behaalde met een geweldige ronde de polepositie, maar helaas werd zijn tijd ongeldig verklaard vanwege het gebruik van teveel stroom. Daardoor ging de pole position naar Jake Hughes van het NEOM Mclaren Formula E Team. Op de derde plaats startte Nato, waardoor de gehele top drie werd aangedreven door een Nissan-krachtbron.

Na een chaotisch begin van de race streed Fenestraz met de leiders van het kampioenschap voor het podium, terwijl Nato vocht voor de andere posities die punten opleveren. Uiteindelijk finishte Fenestraz de E-Prix van Monaco op de vierde plaats en haalde daarmee 12 punten binnen. Helaas raakte Nato betrokken bij een ongeval en eindige achteraan in het veld.

Volgende maand gaat het negende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship verder. Dan strijkt de raceklasse neer in Jakarta, voor een dubbele race op 3 en 4 juni.

Tommaso Volpe, managing director en teambaas Nissan Formula E Team: "Voor deze ronde hebben we meerdere updates aan de auto doorgevoerd en we zijn blij dat ze duidelijk voor meer snelheid zorgen. Het is geweldig dat beide coureurs zich in de top drie kwalificeerden. Sascha had een geweldige race en bleef bij de kopgroep. Zo scoorde hij waardevolle punten. Norman had helaas minder geluk met zijn strategie en raakte betrokken bij een aanrijding, maar we zijn nog steeds tevreden met de algemene prestaties. We kijken ernaar uit om ons racetempo nog verder te verbeteren en het is geweldig om te zien hoe het team gaat voor nog meer succes."

Sascha Fenestraz: "Het was een heel positief weekend, met een fantastische kwalificatiesessie. Officieel stond ik dan wel niet op pole, maar zo zie ik het voor ons wel. We hebben de snelste ronde neergezet en zijn die alleen kwijtgeraakt door het gebruik van teveel stroom. Toch zijn we blij dat we vooraan konden starten. Onze strategie had wel wat beter gekund, maar we zijn tevreden met onze snelheid en deden vooraan mee. We hebben vandaag een flink aantal punten binnengehaald, het team werkt hard en de rest van het seizoen blijven we strijden voor de winst."

Norman Nato: "Tijdens de kwalificatie hebben ik mijn ervaring op het stratencircuit van Monaco goed kunnen gebruiken. Ik ben heel blij dat ik meedeed in de kopgroep en met mijn voortgang in de Duels. Tijdens de training kon ik niet rijden met 350 kW, dus het was extra interessant en leuk om dat bij de kwalificatie te ervaren. Sascha deed het geweldig in de halve finale, maar we zijn nog steeds blij met de derde plaats en nog veel meer met het feit dat beide auto’s vooraan stonden. Tijdens de race zijn we een aantal plaatsen verloren tijdens de Attack Mode. Eenmaal in het middenveld was het lastig om posities terug te pakken. Helaas liep ik ook nog wat schade op, waarmee de hoop op een eindpositie in de top tien verloren was. Toch hebben we dit weekend veel potentieel laten zien en we gaan vol vertrouwen door naar de volgende races."

Nissan Formula E team

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS