Formule 1

Silly Season: Nico Hülkenberg gelinkt aan sensationele terugkeer naar Aston Martin

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2023 10:59

Hij werd gezien toen hij de hospitality van Red Bull betrad. Nu wordt beweerd dat het Aston Martin is, en niet Red Bull, dat Nico Hülkenberg zou kunnen contracteren.

Nico Hülkenberg Haas F1


Hülkenberg keerde dit seizoen terug op de Formule 1-grid na drie jaar als reservecoureur bij Aston Martin, waarin hij de bijnaam 'supersub' kreeg, en indruk maakte in zijn eerste seizoen bij Haas. Dat hij dit jaar slechts negen punten heeft gescoord, is te wijten aan de bandenproblemen van Haas. De VF-23 komt op zondag zoveel tekort dat zelfs teambaas Günther Steiner toegeeft dat dat hun grootste probleem is dit seizoen.

Naar verluidt heeft Helmut Marko - Red Bull motorsportadviseur die onlangs onthulde dat zijn idee van een perfecte teamgenoot voor Max Verstappen Hülkenberg voor de zaterdag en Sergio Pérez voor de zondag zou zijn - de Duitser in verband gebracht met een paar topteams in de F1.

Maar volgens voormalig coureur en kenner Timo Glock is het niet Red Bull dat eerste keus heeft, maar zijn voormalige team Aston Martin. Hij verwacht dat Hülkenberg volgend seizoen bij Haas blijft, omdat Aston Martin Fernando Alonso en de zoon van de teameigenaar, Lance Stroll, onder contract heeft staan. Maar hij denkt dat de Duitser in 2025 weleens in aanmerking zou kunnen komen voor een stoeltje bij het team uit Silverstone.

"Mike Krack heeft gezien wat Nico Hülkenberg kan doen in de auto zonder enige voorbereiding en hoe hij op dit moment rijdt. Hij staat zeker op de lijst en ik vertrouw erop dat hij alles kan laten zien in een topteam."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS