Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Showdown in de Groene Hel - wie pakt de kampioenstitel in de Nürburgring Endurance Series?

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 6 oktober 2023 12:50

De Nürburgring Endurance Series staat op 7 oktober een geweldige seizoensfinale te wachten. Niet alleen beslist de negende en laatste race van het jaar over het kampioenschap, ook het deelnemersveld aan de 47e PAGID Racing DMV Münsterlandpokal is ijzersterk. Een aantal spectaculaire GT3-auto's neemt opnieuw de honneurs waar tijdens de laatste race in het traditionele Nordschleife-kampioenschap. Meer dan 120 raceauto's - van toerwagens die dicht tegen serieproductie aanzitten tot volwaardige supersportwagens - gaan de strijd aan tijdens de 4-uursrace. De twee ex-Formule 1-coureurs Timo Glock en Jack Aitken doen ook mee.

Nürburgring Endurance Series
De ervaring leert dat voor veel teams de voorbereidingen voor het komende jaar al beginnen tijdens de seizoensfinale. Daarbij keren enkele spectaculaire GT3-auto's terug naar de Groene Hel. Een armada van Porsche 911 GT3 R-auto's zal deel uitmaken van de actie. In dienst van Falken Motorsports gaan Sven Müller, Alessio Picariello, Tim Heinemann en Nico Menzel met twee 911's in de aanval. Adrien De Leener en Dennis Olsen starten voor Dinamic GT, terwijl Julien Andlauer en Patric Niederhauser om beurten plaatsnemen in de cockpit van Rutronik Racing. Het Haupt Racing Team en Mercedes-AMG Team GetSpeed voeren de Mercedes-AMG-vlag. Arjun Maini, Frank Bird en Ralf Aron nemen om beurten plaats in de HRT-bolide, Lucas Auer en Fabian Schiller in de GetSpeed-AMG. Ook de Aston Martin-factie is sterk vertegenwoordigd met twee Vantage GT3's van PROsport Racing en één van Dörr Motorsport. Naast de Audi R8 LMS GT3 EVO II van Scherer Sport PHX - hier start Ricardo Feller naast Frank Stippler - brengt Car Collection Motorsport een auto voor Florian Spengler en Markus Winkelhock mee naar de Eifel. In de Ferrari 296 GT3 van het Frikadelli Racing Team zal teambaas Klaus Abbelen persoonlijk aan de zijde van David Pittard aan de finale deelnemen.

Nürburgring Endurance Series

De belangrijkste tegenstanders zijn de twee BMW M4 GT3's van Walkenhorst Motorsport. Het raceteam uit Melle heeft in 2023 al vijf raceoverwinningen behaald. Onlangs stonden Jakub 'Kuba' Giermaziak en Christian Krognes drie keer op rij bovenaan het podium. En Dylan Pereira, die samen met Sami-Matti Trogen in de zusterauto rijdt, heeft zijn kunnen al bewezen met een tweede plaats in de zevende ronde. Walkenhorst is echter niet alleen aanwezig in de topgroep.

Prominente starters op NLS9
In 2020 maakte de Britse coureur Jack Aitken al een droom waar toen hij in Bahrein uitkwam voor Williams Racing in de hoogste klasse van de autosport. Dit jaar racet hij met Emil Frey Racing in de DTM en schreef hij zijn naam op de winnaarslijst van de Lausitzring. Tijdens de finale van het NLS vinkt hij nu het volgende punt op zijn bucketlist af. "Ik ben erg enthousiast om dit weekend mijn eerste NLS-race met Walkenhorst Motorsport te rijden. Het staat al heel lang op mijn bucketlist", zegt de 28-jarige, die de cockpit van de Hyundai i30N deelt met Manuel Maldonado en Bailey Voisin. "Het is een van die iconische circuits die iedereen moet proberen. Ik wil vooral aankomen en plezier maken. Timo Glock heeft veel meer ervaring in de Formule 1. De 41-jarige coureur reed tussen 2004 en 2012 maar liefst 91 Grands Prix en gaat nu met aanzienlijk minder vermogen naar de Groene Hel. In de BMW M240i Racing Cup start Glock samen met Anton Abee en Michel Albers voor Up2Race. Het doel van Glock is om zich te kwalificeren voor de DMSB Permit Nordschleife Level A. "Ik heb nog nooit met een racewagen in de Groene Hel gereden, dus daarom ben ik erg enthousiast over wat me te wachten staat," zegt hij. "Het circuit is altijd een uitdaging, zelfs met een relatief kleine auto. Maar ik heb dit jaar al meegereden in de BMW 318ti Cup, dus ik weet ongeveer wat ik kan verwachten. Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om veel van mijn collega's weer te zien.

Nürburgring Endurance Series

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS