DTM

Sheldon van der Linde wint zijn eerste DTM race op het regenachtige circuit Assen; Robin Frijns finisht als tweede + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 6 september 2020 14:52 • Print artikel

Sheldon van der Linde is met zijn BMW M4 DTM de verrassende winnaar van de tweede DTM race op het circuit van Assen geworden. In de regen maakte het team de juiste strategische keuze en dat pakte in zijn voordeel uit. Robin Frijns reed weer een prima race en kwam als tweede over de finishlijn. Nico Müller maakte het podium compleet met een derde plaats.

Sheldon van der Linden

Vlak voor de start kwam de regen met bakken uit de hemel. Dit zorgde ervoor dat de start van de race met tien minuten werd uitgesteld. Uiteindelijk moesten de coureurs twee rondjes achter de safetycar rijden en daarna kon de race officieel van start gaan. Rene Rast kon vanaf de pole starten, maar raakte die positie meteen kwijt. Loic Duval schoof op naar de eerste plaats en Frijns sloot aan op de tweede plek. Even later werd Rene Rast nog een plek terugverwezen door Nico Müller. Robin Frijns ging daarna Duval voorbij om daarmee de leiding van de wedstrijd te pakken. De Limburger slaagde erin meteen goed weg te rijden bij zijn concurrenten.

Sheldon van der Linden koos ervoor om vrij vroeg in de race naar binnen te gaan, om nieuwe regenbanden te laten monteren. Dit bleek een goede keuze. Hij kon daardoor op zijn kersverse regenbanden goede rondetijden rijden en zijn voorsprong op Frijns verkleinen. Frijns ging een stuk later naar binnen toe voor nieuwe 'wetbanden' en hij kwam achter Sheldon van der Linden weer terug op de baan. Fabio Scherer probeerde het op de slicks, maar hij vloog er hard af en dit zorgde voor een code rood situatie. De race werd stilgelegd met nog zeven minuten op de klok te gaan. Om twintig voor vier werd de race weer hervat achter de safetycar. Deze bleef twee ronden op de baan en ging daarna naar binnen toe. Sheldon van der Linden ging op dat moment aan de leiding voor Frijns en Nico Müller. Frijns probeerde aan te haken bij Van der Linden, maar dit lukte niet meer. Van der Linden won de race voor Frijns en Müller.

Uitslag DTM Race 2 TT circuit Assen:

1.  Sheldon Van der Linde 1:38.810
2. Robin Frijns +1.632
3. Nico Müller +3.222
4. Loic Duval +7.218
5. René Rast +7.417
6. Timo Glock +8.653
7. Ferdinand Habsburg +9.265
8. Marco Wittmann +9.955
9. Philipp Eng +11.094
10. Lucas Auer +11.705
11. Mike Rockenfeller +12.318
12. Jamie Green +13.480
13. Robert Kubica +14.553
14. Jonathan Aberdein +14.795
15. Harrison Newey 1L 1L
16. Fabio Scherer 9L 8L

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS