Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Sen Roodenburg van underdog naar titelkandidaat in de Ford Fiesta Sprint Cup

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 oktober 2022 06:01

Max Verstappen won vier weken geleden zijn tweede Nederlandse Grand Prix op het CM.com Circuit Zandvoort. Exact een maand later maakte Sen Roodenburg het circuit onveilig in zijn blauw-witte Ford Fiesta van het team van Bas Koeten Racing. De Zaanse coureur kende een topweekend en was ondanks de strakblauwe lucht in de wolken. Met een overwinning en een P2 op zak verliet Roodenburg het circuit van Zandvoort.

Sen Roodenburg

Door deze topprestatie en een klein beetje geluk door het wegvallen van de concurrentie is Sen van underdog in het kampioenschap ineens uitgegroeid tot een reële optie voor het felbegeerde kampioenschap in de Ford Fiesta Sprint Cup. Met nog twee raceweekenden op de Belgische omloop Spa-Francorchamps en op het Drentse Assen ligt alles nog open.
Na afloop van de tweede race vertelde de ontzettend blije Roodenburg het volgende: “Dit is mijn tweede algemene overwinning van het seizoen”, zo liet hij met een brede glimlach weten. “Ik heb al vaker in de Divisie 1 gewonnen, maar nu dus de tweede keer algemeen. Het voelt echt geweldig, in het Divisie 1-kampioenschap sta ik op de eerste positie en in het algemene kampioenschap sta ik één puntje achter Tomas de Backer op de tweede positie.”

“We hebben een heel goed weekend gehad. We begonnen vrijdagochtend met een drie trainingen en toen was het nat. In alle drie de trainingen was ik de snelste. In de kwalificatie was ik derde, dat was best jammer.” Zoals The Soca Boyas in 1998 zongen volgde iedereen Sen ‘the leader’ Roodenburg: Tijdens de kwalificatie ging iedereen me volgen omdat ze zagen dat ik de snelste was. Ik moest twee keer vanaf P5 komen, als je dan tweede en eerste wordt is dat denk ik wel heel goed”, zo vertelde de jongeling van Bas Koeten Racing met een brede glimlach op zijn gezicht.

Sen Roodenburg

De overwinning op het Noord-Hollandse circuit markeerde pas zijn tweede algemene overwinning, nog altijd een vers en nieuw gevoel voor Roodenburg. Vol trots vertelde het Zaanse racetalent wat er door hem heen ging toen hij zijn laatste ronde voltooide: “Ik was ontzettend blij toen ik over de eindstreep kwam. Ik wist dat ik de snelste was, ik was echt twee tienden per rondje sneller op vrijdag. Het vertrouwen was er dus.”

Met nog twee raceweekenden te gaan kan er dus nog van alles gebeuren. Dat snapt Roodenburg als geen ander, maar hij maakt zich geen zorgen: “Ik vind het niet per se spannender. Ik vlieg elk weekend op dezelfde manier aan. Iedereen kan eens ongeluk hebben, als ik dat bijvoorbeeld heb ik Spa, dan ben ik ineens geen kampioenschapskandidaat meer. Als ik blijf finishen dan moet het goed komen.”

Sen Roodenburg

“Ik heb ontzettend veel zin in Spa-Francorchamps en Assen. In Spa won ik vorige keer mijn eerste race. Ik hoop dat ik daar over twee weken weer kan winnen, dat zou ontzettend mooi zijn. Omdat we slechts een kleine twee weken hebben om ons voor te bereiden zal ik vooral wat op de simulator gaan oefenen, maar het liefst rij ik gewoon in het echt. Dat blijft wel het leukste.”

“Ik wil graag mijn sponsoren Quintes Verzekeren en risicobeheer, Geijsel Hypotheken, RoFiNa, Era Richmen (schrijver van boeken) bedanken, Bas Koeten Racing en ook mijn ouders en familie en alle aanhang die weer is komen kijken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS