Autosport NL • NK Rally

STATEMENT: Visual Art Rally 2023 is helaas geannuleerd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 februari 2023 02:11

De Visual Art Rally 2023 is helaas geannuleerd. Dat maakte het bestuur van de Visual Art Rally bekend. Hierbij het statement van de organisatie. "Helaas moeten wij de 2023 Visual Art Rally annuleren. Ondanks de inspanningen van ons organisatieteam zijn wij slachtoffer geworden van de momenteel terughoudende houding ten opzichte van het uitoefenen van gemotoriseerde sporten.'

Visual Art Rally


Eind augustus 2022 heeft de Stichting Rallyevenementen Voorthuizen een nieuw bestuur gekregen en is later de naam gewijzigd in “Stichting Centraal Nederland Rally”. Wij vonden deze naam beter passen bij onze doelstelling. Wij wisten echter wel dat er een behoorlijke tijdsdruk op de organisatie zou komen te staan."

"Het nieuwe bestuur, een adviseur en meerdere mensen zijn druk bezig geweest om in korte tijd de Visual Art Rally 2023 neer te zetten. Een uitdaging die wij vol enthousiasme hebben opgepakt. Spijtig genoeg werden we al snel door de tijd ingehaald en haakte de gemeente Nunspeet als eerste af; ondanks het feit dat de vergunningsaanvraag er, volgens de gemeente, zeer professioneel uitzag. Dezelfde dag nog werd een mooi alternatief bedacht wat een aangepast maar volwaardig evenement opleverde: tijdschema’s, veiligheidsplan en routeboek aangepast en alles was daarmee ‘ready to go’."

"Echter, woensdag 22 februari, kwam het bericht binnen dat de Gemeente Zeewolde, net als Nunspeet, geen vergunning gaat verstrekken. Vanwege de tijdsdruk is het nu echter niet meer mogelijk om met de betrokken gemeentes wederom in gesprek te gaan betreffende een alternatieve doorgang van het Rally-evenement. Wij hebben moeite om de beslissingen van de gemeentes te accepteren maar hebben hierin geen keus. Desalniettemin willen wij hen bedanken voor de tijd die zij hebben vrijgemaakt om onze plannen te behandelen."

"Voor ons geldt nu: op naar 2024, volgend jaar gaan wij een mooie Visual Art Rally neerzetten!"

Namens het bestuur van de Visual Art Rally.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS