Karting • Karting Diversen

Rocco Coronel toont stijgende lijn in IAME-Series Benelux, weer podiumplek

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2023 02:45

EEMNES - Afgelopen weekend reed de twaalfjarige Rocco Coronel zijn eerste weekend in de IAME-Series Benelux, waar hij deelnam in de X30 Junior Klasse voor het team van Victory Lane. Op het Belgische kartcircuit van Mariembourg zette de zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart zijn stijgende lijn en goede vorm van de afgelopen periode door en na een lang weekend nam hij de trofee voor de derde positie mee naar huis.

Rocco Coronel


Coronel startte de eerste race als eerste en won deze. In de tweede race verloor Coronel bij de start een positie, maar hij wist deze snel terug te veroveren en eindigde op slechts acht honderdste achter Van 't Pad Bosch. Rocco reed ook nog eens de snelste ronde in de race.

In de derde heat van de dag dicteerde Coronel het tempo en won hij weer, waarbij hij opnieuw de snelste ronde reed. Coronel had goede kaarten voor de finale race die veertien minuten plus één ronde zou duren. Hij begon ongunstig vanaf de buitenkant van de grid en verloor kortstondig de tweede positie bij de hectische start. De top drie lag de gehele wedstrijd dicht bij elkaar en hield elkaar nauwlettend in de gaten. Uiteindelijk In de allerlaatste ronde van de finale werd Coronel naar de buitenkant gedrukt en moest hij over het gras, waardoor hij de tweede positie verloor, maar toch een knappe podiumplek veroverde.

Rocco Coronel in actie


Coronel laat goede prestaties zien in de afgelopen periode waar hij ook een WSK-race in Italië won. De talentvolle rijder maakte dit jaar een grote stap in zijn carrière en is veel beter gaan rijden. Hij bereidt zich nu voor op het tweede weekend van de WSK Open in Cremona, Italië, waar hij nog nooit eerder heeft gereden.

Vorige week werd bekend dat Coronel door de KNAF is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in de FIA Karting Academy Trophy. Hij neemt het tegen 49 andere talenten uit 49 landen op. De titelstrijd telt opnieuw drie ronden waarbij dit jaar enkele circuits worden aangedaan die niet eerder op de kalender stonden.

Rocco Coronel bedankt zijn ouders, familie, team Victory Lane, Nicolas Martins, Jeanne Vatat, zijn monteur Vincent en Aurélien Fath. Daarnaast spreekt hij zijn dank uit naar Bjorn en Rob van SignMind Racing. Rocco wordt ondersteund door:
Jouwlijfrente
Dijkstra Draisma Bouwgroep
Corner33 F1 Events
Rensportschool Zandvoort
Coronel.nl
JBL
Barbier Roger Laren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS