Karting • CIK-FIA

Rocco Coronel blijft leren na Champions of the Future in Frankrijk, knappe P6 uit 94 deelnemers

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 april 2024 06:30

VAL D’ARGENTON - Rocco Coronel kwam afgelopen weekend in actie in de Champions of the Future in het Franse Val d’Argenton. De dertienjarige coureur uit Eemnes was vorige maand al de winnaar in de OK Junior op het Kartodromo Internacional Lucas Guerrero, en kwam afgelopen weekend opnieuw goed voor de dag. De zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart is blij met de stappen die hij maakt in de OKJ nadat Rocco vorig seizoen succesvol was in de IAME X30 Junior.

Rocco Coronel

De Victory Lane-coureur heeft drukke weken achter de rug. Na zijn winst in Valencia moest hij direct naar school. Twee dagen hierna reisde hij alweer af naar Val d’Argenton om twee dagen te testen met zijn team. Hierna volgde hij opnieuw twee dagen school om vervolgens weer drie dagen in Frankrijk te trainen. Vorige week woensdag reed hij samen met Leon Kaan weer bijna 1000 kilometer richting het Franse circuit.

“De baan in Frankrijk was voor bijna iedereen nieuw, inclusief mijzelf en het team. Het kostte wat tijd om het circuit onder de knie te krijgen, maar meestal heb ik dit al binnen een paar rondjes voor elkaar. We begonnen allemaal vanaf nul. Het was weer een raceweekend met wisselende prestaties. De snelheid was er wel, maar het kon nog beter. Toch was het niet helemaal teleurstellend. Tijdens de trainingen moesten we ons aanpassen aan de baan. Soms liep het niet helemaal zoals gepland, maar over het algemeen waren de trainingen positief. We hebben flink wat ronden kunnen maken en ons ritme gevonden.”

Het circuit is een soort Hungaroring in het klein, een echte Micky Mouse-baan. Volgens Rocco vereist het racen op dit soort banen een andere aanpak: “Het was een uitdaging om goed in te halen vanwege de krappe bochten. Sommige momenten waren echt lastig, toen andere coureurs op elkaar botsten.”

De kwalificatie verliep niet helemaal soepel vanwege het verkeer op de baan. Rocco werd enkele keren opgehouden, maar slaagde er toch in om een redelijke positie te behalen. Het niveau van de competitie was hoog.

Rocco Coronel Tom Coronel

“In de heats was het vooral een kwestie van slim rijden. Ik moest meerdere keren vanuit het middenveld naar voren rijden”, vertelt Rocco. “Soms was het een kwestie van geduld hebben en wachten op het juiste moment om toe te slaan”, breekt vader Tom in. Rocco vertelde verder: “Het lukte me om meerdere keren mooie heats te rijden, wat een goede prestatie was gezien de omstandigheden.” De jongste racende telg van de familie Coronel eindigde de heats respectievelijk op de tweede, zesde, eerste, tweede en zevende plek. Dit betekende dat hij na de heats op de zevende positie stond, van de 94 deelnemers.

Rocco startte de finale vanaf de vierde positie, maar deze begon al direct hectisch: “De finale begon hectisch met twee valse starts en incidenten in de eerste bochten. Ik zat aan de buitenkant bij de start en werd door het gras gedrukt. Dat was echt heel vervelend. Ik had hele vieze banden en viel terug naar P14. Ik moest geconcentreerd blijven en me weer naar voren werken. Het was een moeilijk, maar ik wist uiteindelijk toch nog naar P6 te rijden. Daar was ik best blij mee.”

De jonge coureur kijkt tevreden terug op het raceweekend, maar blijft iedere wedstrijd weer leren: “Na afloop van het weekend zijn er altijd lessen te trekken. We blijven leren. Ik wil bijvoorbeeld beter worden bij de starts en mezelf uit alle ellende houden. Zo zorg ik ervoor dat ik nog betere races kan gaan rijden. Al met al was het een leerzaam weekend. Ondanks de uitdagingen wist ik toch een positief resultaat neer te zetten. Nu moet ik me even focussen op school", sluit Rocco met een flinke zucht af...

Rocco Coronel, die in 2021 nog kampioen bij de mini's werd, krijgt in zijn raceactiviteiten ondersteuning van:
-Dijkstra Draisma
-Coronel.nl
-24HSeries
-Corner33
-Doniger Urban Developments
-SF Group
-SuperB Batteries
-Eurol
-Arrive2drive. nl
-Jouw, www.jouw-pensioen.nl
-Ireckonu
-Vastgoed Financiering Fonds
-Xeramic lubricants
-Pogona insurances
-API 4Brands
-Rensport School Zandvoort
-Barbier Rogier
-Mamma en Pappa en Leon.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS