Karting • CIK-FIA

ADAC Karting Weekend 17 en 18 augustus in Ampfing! Op weg naar het WK OK-N

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 juni 2024 08:30

München - Het ADAC Karting Weekend staat in augustus op het programma: de nieuwe evenementformule van de ADAC voor de kartwereld maakt van 17 tot en met 18 augustus zijn eerste opwachting. Het ADAC Karting Weekend is een evenementformat waarbij in de toekomst naast bestaande platforms ook individuele evenementen zullen worden gehouden. De premičre vindt plaats op de Schweppermannring in Ampfing. De focus ligt daar op de OK-N-klasse en coureurs krijgen de kans om twee plaatsen in de OK-N World Cup te bemachtigen.

ADAC Karting Weekend: Op weg naar het WK OK-N

Het OK-N WK vindt voor het eerst plaats in 2024. De FIA heeft de categorieën geďntroduceerd om nationale evenementen te stimuleren en deelnemers een manier te bieden om zich te kwalificeren voor het WK. De categorieën zijn OK-N Junior en OK-N. De beste twee in de OK-N-klasse kwalificeren zich voor het wereldkampioenschap van 2024. In totaal liggen er 31 plaatsen voor het grijpen voor coureurs van over de hele wereld. De OK-N World Cup vindt plaats als onderdeel van het FIA Karting World Championship op het PF International Kart Circuit in Engeland van 12 tot 15 september. In de loop van het jaar kunnen coureurs zich kwalificeren via 14 evenementen over de hele wereld, waaronder kampioenschappen en individuele evenementen in Italië, Frankrijk, Brazilië, Mexico en Zuid-Afrika.

"We zijn blij dat we met het ADAC Karting Weekend een nieuw platform kunnen presenteren. Met het ADAC Karting Weekend kunnen we individuele evenementen organiseren en nieuwe concepten uitproberen. Het eerste evenement is de kwalificatie voor de OK-N World Cup. We versterken de nationale karting en ondersteunen de inspanningen van de FIA om het nationale OK-N-concept te gebruiken om coureurs voor te bereiden op grotere dingen in de internationale kartingwereld. Deze ontwikkeling is belangrijk om getalenteerde jongeren in de autosport in Duitsland te ondersteunen," zegt ADAC Motorsport Director Thomas Voss.

De Mini-, KZ2- en KZ2 Masters-klassen staan op het voorprogramma van het ADAC Karting Weekend. Het evenement biedt coureurs een professioneel platform om het tegen elkaar op te nemen. Maxxis Rezum-banden worden gebruikt in de twee OK-N-klassen, in overeenstemming met de internationale regelgeving. De Mini, KZ2 en KZ2 Masters-klassen starten op Vega-banden, zoals gebruikt in de DKM.

Het ADAC Karting Weekend wordt georganiseerd door ADAC e.V. en het organisatieteam van het Duitse kartkampioenschap (DKM). Meer informatie en de link voor online registratie zijn te vinden op www.adac.de/motorsport. De deadline voor registratie voor het ADAC Karting Weekend is 30 juni 2024.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS