Karting • CIK-FIA

Rocco Coronel haalt alles uit Champions of The Future in Slowakije: "Goed dat we P2 staan in kampioenschap"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juni 2024 20:45

Rocco Coronel (13) liet zich afgelopen weekend van zijn beste kant zien tijdens de derde ronde van de Champions of The Future op de Slowaakse Slovakia Ring. Het jonge talent van Victory Lane vocht mee in de OKJ-klasse. In het veld met veel ervarener coureurs hield Coronel zich goed staande. Ondanks dat niet alles ging zoals hij had gehoopt revancheerde Rocco zich sterk. In de competitieve finale vocht de zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart zich terug naar de zevende positie. In het klassement bezet de rookie in het kampioenschap nu de tweede positie algemeen.

Rocco Coronel


Afgelopen weekend zette Rocco voor het eerst voet op de Slowaakse Slovakiaring. Op het grote circuit streed vader Tom jaren geleden voor de overwinningen in het WTCC, maar Rocco bestierde het korte kartcircuit nabij de 5,9 kilometer lange baan in het oosten van Slowakije: “Ik vind het een leuk circuit, maar wel heel bochtig. Een echte Micky Mouse-baan, eigenlijk een beetje de Hungaroring onder de kartcircuits”, licht Rocco als een ware analist toe. “Maar toch vind ik circuits met hele lange rechte stukken wel iets leuker. Van die hoge snelheden krijg ik wel echt een kick.”

Op zaterdag verliep niet alles zoals Rocco graag had gewild, maar zondag herpakte de jongeling zich uitstekend door zich van zijn beste kant te laten zien. “In de kwalificatie zat ik achter iemand vast en daarom kon ik niet een hele snelle ronde rijden. Als je de kwalificatie rijdt moet je wel echt drie vrije rondjes hebben om een goede tijd neer te zetten en die had ik niet. Ik kwalificeerde me op de zevende positie, maar we wisten dat de snelheid er in zat. Altijd vol gas vooruit”, zegt Coronel, gevolgd door een harde lach.

In de eerste race viel Rocco helaas uit: “Ik probeerde er alles aan om iemand in te halen en zette hem langszij. Ik drukte niet ver genoeg door en daarom tikte ik zijn achterwiel aan. Toen spinde ik en sloeg mijn motor af. Ik heb nog geprobeerd om hem aan te krijgen, maar dat werkte helaas niet meer.”

In de tweede race kwam Rocco als achtste over de streep, nadat hij als zevende was gestart. Rocco geeft eerlijk toe dat hij niet 100% gefocust was. Hij wist dan ook dat het anders moest. In de drie kwalificatie heats die hierop volgend eindigde hij één keer op de tweede positie en won hij de overige twee races: “Dat was wel even lekker”, vertelde Rocco. In de pre-finale startte Rocco vanaf de vijfde positie. Zijn motor verzoop bijna, hierdoor had hij tijdelijk prestatieverlies. Daarom viel hij bij de start terug naar de vijftiende stek. Rocco liet het er niet bij zitten en vocht met het mes tussen de tanden. Na een intensieve race kwam hij als negende over de eindstreep.

Rocco Coronel

“In de finale startte ik elfde. Toen had ik weer een slechte start. Dit kwam omdat iemand voor me spinde en ik daar toen om heen moest rijden. Dat was ongelooflijk vervelend, maar goed. Je moet het ermee doen. Ik heb er echt voor moeten vechten, maar ik wist terug te komen naar P7. Het is misschien niet wat we gewild hadden, maar we hebben over het algemeen goede zaken gedaan voor het kampioenschap”, gaat Coronel Jr. opgetogen verder.

Want na drie raceweekenden staat de dertienjarige snelheidsduivel op de tweede positie in het kampioenschap van de Champions of the Future en daar is hij stiekem best trots op: “Ik rijd voor het eerst een heel seizoen mee. Maar het is echt een ongelooflijk sterk veld. Toen ik de eerste Champions of The Future meereed haalde ik meteen al een podium. Zoals ik al zei, het is mijn eerste volledige seizoen in de OK Junior en de snelheid zit er echt goed in en daar ben ik blij mee. Om in zo’n veld zo goed mee te komen er echt bemoedigend, zeker nu we op de tweede positie staan in het kampioenschap. Ik blijf me er over verbazen hoe gaat het eigenlijk gaat. Soms denk ik weleens: ‘hoe is het mogelijk.’”

Aan het einde van de maand rijdt Rocco opnieuw op het Slovak Karting Center. Ditmaal rijdt hij in het FIA Karting European Championship. Dit is de derde ronde van het kampioenschap en Rocco staat op dit moment op de elfde positie in het kampioenschap.

Voordat hij terugkeert naar Slowakije is hij druk bezig met andere dingen: “Ik ben ontzettend hard bezig met school. Ik doe nu havo, maar ik moet heel veel toetsen inhalen, niet normaal hoeveel toetsen ik moet maken”, sluit Rocco lachend af.

Rocco Coronel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
-Dijkstra Draisma
-Coronel. nl
-24HSeries
-Corner33
-Doniger Urban Developments
-SF Group
-SuperB Batteries
-Arrive2drive. Nl
-Eurol lubricans
-Jouw, www. uwpensioen. nl
-Ireckonu
-Vastgoed Financiering Fonds
-Xeramic lubricants
-Pogona insurances
-API 4Brands
-Rensport School Zandvoort
-Barbier Rogier
-Mamma, Pappa, Leon en Arie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS