Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Robin Frijns fracturen aan de hand en de pols: "Operatie verliep goed'

Uitgegeven door Deni Volkers • 18 januari 2023 12:50

Het ABT CUPRA-team kende in Mexico-Stad een lastige start van het FIA WK Formule E-seizoen. Voor de indrukwekkende coulisse met volgepakte tribunes op het F1-circuit Autódromo Hermanos Rodríguez eindigde de Zwitser Nico Müller op de 14e plaats. De Nederlandse coureur Robin Frijns viel na een aanrijding in de eerste ronde van de race uit. Bij het incident liep hij een fractuur aan zijn linkerhand op, waaraan Frijns nog op zaterdagavond in Mexico werd geopereerd.

ABT Cupra Formule E

“Een reis van duizend mijl begint met de eerste stap. We hebben nog een lange weg te gaan, maar die eerste stap hebben we gezet. Gelukwensen daarvoor aan het adres van Nico en Robin. Ik wens Robin een spoedig herstel en hoop hem snel weer op het circuit te zien”, zei Wayne Griffith, CEO van CUPRA, die bij de openingsrace van het Formule E 2023-seizoen aanwezig was. “Het publiek rond het circuit was geweldig: volop jonge mensen die plezier hadden aan deze andere vorm van racen. Dit is de toekomst van de autosport!”

ABT Cupra

Het ABT CUPRA-team heeft in een verklaring inmiddels laten weten dat het met Frijns naar omstandigheden goed gaat. "Robin heeft fracturen aan de hand en de pols opgelopen. De operatie op zaterdagavond verliep goed. De FIA-arts heeft hem op zondag bezocht. Robin voelt zich goed. Dank aan de FIA en het medisch team ter plekke en in het ziekenhuis hier in Mexico, die zo goed voor hem zorgen."

ABT Cupra

Verwachte moeilijke start

ABT CUPRA Formula E-teambaas Thomas Biermaier verklaarde: “Vanuit sportief oogpunt was dit de moeilijke start van het seizoen die we verwacht hadden. We kennen het kampioenschap goed, maar beginnen dit jaar in volledig andere omstandigheden.” In alle trainingssessies werd het duidelijk dat het team rondom Robin Frijns en Nico Müller vanwege het krappe testschema en de korte voorbereidingstijd nog het nodige in te halen heeft. In de kwalificatie noteerden Müller en Frijns de 18e en de 19e startplaats, Müller wist in de race vier plaatsen goed te maken.

ABT Cupra

Het volgende evenement van het Formule E-seizoen vindt op 27 en 28 januari plaats in Diryah in Saoedi-Arabië, waar twee races worden verreden.

Bekijk hier meer VIDEO's van Robin Frijns en Cupra van het Formule E 2023-kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS