Karting • Chrono

Rob Lucassen kijkt uit naar nieuwe klasse ID Engines Shifter: "Twee keer zo veel vermogen"

Uitgegeven door Bart • 13 december 2020 12:16 • Print artikel

Rob Lucassen is één van de karters die komend jaar de overstap maakt van de Rookie4Shift naar de nieuwe klasse ID Engines Shifter. De nieuwe schakelkart met flippers in plaats van een pook heeft een inhoud van 300 cc, beschikt over 41 pk en kan een topsnelheid bereiken van 125 km/uur. De karter uit Boxmeer gaat komende week voor het eerst testen op de kartbaan in Berghem.

Rob Lucassen


"De ID Engines Shifter is een leuke klasse, een goed concept en net als bij de Rookie4Shift wordt er gewerkt met lease-motoren", zo legt Lucassen uit over zijn stap naar de koningsklasse van het NK 4-takt. "Iedereen heeft een gelijke motor en het onderhoud wordt gedaan door het team van ID Engines. De keuze voor het chassis is vrij en je kunt trainen wanneer je wilt."

Rob Lucassen, mede-eigenaar van de kartbaan in Ulrum verwacht veel van de opvolger van de Rookie4Shift. "De Shifter heeft bijna twee keer zo veel vermogen, 41 om 23 pk en twee versnellingen extra. Daardoor zal er veel veranderen. Ik verwacht veel koppel, een grotere trekkracht uit de bocht. Het schakelen gaat vanaf nu met flippers in plaats van een pook. Ik durf nog niet te zeggen hoe dat zal gaan, maar door veel te trainen zal ik er snel aan wennen."

ID Engines


Lucassen begon het 2020-seizoen in de Rookie4Shift sterk met een tweede plaats in Strijen. Bovendien bleek Rob ook inclusief de kart zo'n tien kilo boven het minimale gewicht te zitten en daar verloor hij toch de nodige tijd per ronde. De daaropvolgende races werden gekenmerkt door tegenslag. "In Venray werd ik zesde over de hele dag. In Berghem was ik op zaterdag de snelste in de regen, maar kon ik door een technisch probleem op zondag niet kwalificeren. Tijdens de race liep ik ook nog tegen een lekke voorband aan. Veel pech gehad, hopelijk gaat het komend jaar een stuk beter."

ID Engines Shifter


"Ik wil graag Jan Leppink, mijn monteur bedanken. Ik ben blij dat hij ook in 2021 weer meegaat en alle sponsoren die het mogelijk maken dat ik kan meedoen aan het NK karten in de nieuwe ID Engines Shifter."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS