Formule 1

Rivaliserend team moet 'rondkijken' en Liam Lawson contracteren voor stoeltje 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2023 15:03

SUZUKA - Liam Lawson heeft zijn talent getoond op de Formule 1-grid als stand-in bij AlphaTauri. Voormalig F1-coureur Karun Chandhok denkt dat hij een goede kandidaat zou zijn voor Williams volgend seizoen.

Liam Lawson


Lawson werd opgeroepen als vervanger van Daniel Ricciardo nadat de Australiër zijn hand had gebroken tijdens de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. De 21-jarige Nieuw-Zeelander heeft sindsdien sterk gepresteerd naast Yuki Tsunoda.

Terwijl Tsunoda pech heeft gehad aan zijn kant van de garage, werd een indrukwekkende P11-finish voor Lawson op Monza afgelopen weekend in Singapore omgezet in zijn eerste F1-punten.

Lawson deed de wenkbrauwen fronsen door op zaterdag door te dringen tot Q3, waarbij hij beide 'senior' Red Bull-coureurs uitschakelde en Max Verstappen aftroefde in de top 10. Op zondag zette hij dit om in punten in de fysiek zwaarste Formule 1-race van het seizoen.

Door deze prestaties is Lawson in de race voor een fulltime zitje bij AlphaTauri volgend seizoen, terwijl Tsunoda en Ricciardo ook om een zitje strijden. Maar nu Logan Sargeant onder druk staat om te presteren bij Williams, vindt ex-F1-coureur Chandhok dat Williams moet ’rondkijken’ en dat Lawson moet overwegen volgend jaar naast Alex Albon te gaan rijden.

James Vowles, teambaas bij Williams, heeft de Amerikaanse rookie onder druk gezet om te presteren als hij zijn stoeltje voor volgend seizoen wil behouden. Albon heeft zich dit jaar nadrukkelijk bevestigd als de nummer 1-rijder bij Williams.

Maar nu Lawsons toekomst onzeker is en Daniel Ricciardo klaar is om terug te keren naar de cockpit bij AlphaTauri zodra hij hersteld is van zijn blessure, gelooft Chandhok dat de jongeling volgend jaar een goede match zou kunnen zijn met Albon.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS