Autosport Internationaal Toerwagens • Grand Am

Renger van der Zande en Sebastiaan Bleekemolen naar Roar-test 24H of Daytona + Selfie

Uitgegeven door Dirk Kempen • 7 januari 2015 12:07

De Roar before the 24 op Daytona International Speedway is de officiële testsessie van de 24 uur van Daytona. De sessies van 9 tot en met 11 januari gelden als de krachtmeting voor de race en geven ook een beeld wie er zal deelnemen aan de race. Sebastiaan Bleekemolen en Renger van der Zande doen mee aan de test in Florida. Vlak voor vertrek van Schiphol Airport sprak RaceXpress.nl de Nederlandse azen, die nog even een selfie maakten voor deze site.

Selfie Renger van der Zande en Sebastiaan Bleekemolen

In de P categorie doen zestien teams mee. Naast de DeltaWing bestaat dit veld uit negen voormalige Daytona Prototypes en zes Le Mans Prototypes. Mazda is het enige diesel aangedreven team. In deze klasse doen geen Nederlanders mee. De klasse staat bol van de prominente coureurs uit de IndyCar en NASCAR klasses. Rubens Barrichello, Max Papis en Sebastien Bourdais zijn enkele bekende namen die uitkomen in deze klasse. Corvette DP's finishten op de plaatsen 1, 2, 3 en 4 in de race van afgelopen jaar.

Renger van der Zande komt uit voor Starworks Motorsport in de PC categorie. In deze klasse wordt gereden met auto's uit de voormalige Formule Le Mans. Van der Zande deelt de auto met Mirco Schultis, Alex Popow, Mike Hedlund en Ex-F1-coureur Enrique Bernoldi. "Tijdens de Roar-test mag ik ook nog in de Daytona Prototype rijden", bevestigde Renger van der Zande tegenover RaceXpress.nl.

De GT's worden dit jaar, net als in 2013, verdeeld tussen de GTDP en de GTD klassen. Fabrieksteams van Corvette, Porsche, BMW en Aston Martin zullen voor de overwinning strijden. Vorig jaar werd de race gewonnen door een van de Porsche teams.

Viper
Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen hebben getekend bij Riley Motorsports voor de 24 uur van Daytona. Sebastiaan zal ook deelnemen aan deze test, zijn broer is verhindert wegens andere verplichtingen. "Jeroen laat de test aan zich voorbij gaan vanwege deelname aan de de 24Hours of Dubai", liet Sebastiaan optekenen. Riley Motorsports komt uit in de GTD klasse met een Dodge Viper SRT. Hoewel Dodge haar raceactiviteiten stevig terugschroeft dit jaar, zet de Amerikaanse racewagen constructeur twee Vipers in. Deze Vipers werden gebouwd ten tijde dat Dodge nog fabrieksondersteuning bood. Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen worden vergezeld door Ben Keating en de snelle Belg Marc Goossens.

Hieronder staat de gehele entry list voor de Roar before the 24.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS