Autosport Internationaal Toerwagens • Grand Am

Nieuwe sponsor voor United SportsCar Championship +KALENDER 2016

Uitgegeven door Dirk Kempen • 9 augustus 2015 15:36

Na twee jaar heeft het United SportsCar Championship een nieuwe naamgevende sponsor. Horlogemerk Tudor wordt voor seizoen 2016 ingeruild voor WeatherTech, een fabrikant van auto accessoires. Vanaf 2016 wordt het kampioenschap "IMSA WeatherTech SportsCar Championship" genoemd.


WeatherTech heeft nauwe banden met de autosport. David MacNeil, CEO van WeatherTech, is zelf een coureur. MacNeil reed in het verleden in de American Le Mans Series en komt vooral uit in amateur kampioenschappen. Voor Nederlanders is WeatherTech vooral bekend als sponsor van Alex Job Racing. Met Alex Job Racing won Jeroen Bleekemolen de ALMS titel in de GTC klasse in 2013. Cooper MacNeil, zoon van David, was destijds teamgenoot van Bleekemolen.


"Persoonlijk ben ik al meer dan 30 jaar bij de autosport betrokken," sprak David MacNeil. "Het is een spannende tijd voor sportwagen racen in de VS met de introductie van één prototype klasse in 2017 en de komst van FIA GT3 auto's, ik ben er trots op dat ik daar met mijn bedrijf deel van uit maak."

Naast de nieuwe titelsponser werd de kalender voor 2016 bekend gemaakt. De kalender kent weinig grote veranderingen. De 24 uur van Daytona wordt de eerste race na de renovatie van de beroemde speedway. Zoals gebruikelijk zijn er races waar niet alle klassen vertegenwoordigt zijn.


Datum Race Circuit Klassen
30-31 januari 24 uur van Daytona Daytona P, PC, GTLM, GTD
19 maart 12 uur van Sebring Sebring P, PC, GTLM, GTD
16 april Long Beach GP Long Beach P, PC, GTLM
1 mei Monterey GP Laguna Seca P, PC, GTLM, GTD
4 juni Belle Isle GP Detroit P, PC, GTD
3 juli 6 hours at the Glen Watkins Glen P, PC, GTLM, GTD
10 juli SportsCar GP Mosport P, PC, GTLM, GTD
23 juli Northeast GP Lime Rock Park PC, GTLM, GTD
7 augustus Road Race Showcase Road America P, PC, GTLM, GTD
21 augustus Oak Tree GP Virginia GTLM, GTD
17 september Lone Star Le Mans CotA P, PC, GTLM, GTD
1 oktober Petit Le Mans Road Atlanta P, PC, GTLM, GTD

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS