Karting • CIK-FIA

René Lammers blijft indruk maken! Jan Lammers: "De bottom line is dat we super happy zijn met de snelheid"

Uitgegeven door Bart • 19 juli 2023 08:01

René Lammers kan terugkijken op een sterk weekend in het Italiaanse Cremona. Twee weken voor de slotrace van het FIA Europees kampioenschap reed de 15-jarige karter uit Zandvoort op hetzelfde circuit in het kader van The Champions of the Future. De Parolin-rijder maakte indruk met zijn snelheid en resultaten tijdens de trainingen, de kwalificatie en de heats. Een crash buiten zijn schuld in de openingsronde van de finale, waar hij weer op weg was naar een topresultaat, zorgde voor een vroege uitvalbeurt, maar de wetenschap van de snelheid neemt hij mee naar het EK.

René Lammers


In een veld van 73 rijders reed René in de kwalificatie naar de snelste tijd in zijn groep en de derde tijd overall. Na het winnen van de eerste twee heats leek de zoon van ex-F1-coureur Jan Lammers ook op weg naar de winst in de derde heat, maar vier ronden voor het einde van de race kreeg hij de 'technische vlag' omdat zijn achterbumper los hing. In de vierde heat kampte René met een probleem met de motor waardoor hij zesde werd, maar de afsluitende vijfde heat werd alweer gewonnen.

Door de resultaten in de heats mocht de Parolin-rijder in de Superheat vanaf P3 starten. René stelde orde op zaken en kwam overtuigend als winnaar over de streep. Startend vanaf P4 in de finale gebeurde er in de openingsronde van alles. De Fransman Louis Iglesias reed van achter over René heen, een actie waar Iglesias later voor gediskwalificeerd zou worden. Voor René was de race helaas over.

René Lammers


Vader Jan Lammers haalde de positieve punten van het weekend naar boven. "De bottom line is dat we super happy zijn met de snelheid. Op alle verschillende circuits onder verschillende weersomstandigheden doet René altijd mee met de strijd om de kop. De snelheid is wat we straks meenemen naar de autosport en daar gaat het om."

"Over 2 weken is de laatste wedstrijd voor het FIA EK waar René als koploper de favoriet is voor de titel. Als rookie zou dat heel bijzonder zijn. Het afgelopen weekend heeft ons wel weer geleerd dat we niet te vroeg moeten juichen. Eén ding wordt steeds meer duidelijk: René geeft gas en daar gaat het om. Eind 2028 moet hij klaar zijn voor het grote werk en we zitten goed op schema! Long way to go en nog veel te leren, maar so far so good na 7 jaar."

René Lammers 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS