Karting • Karting Diversen

René Lammers toont veerkracht en snelheid bij Champions of the Future in Trinec

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2023 18:58

René Lammers is bij de tweede ronde van de Champions of the Future in het Tsjechische Třinec op de zesde plaats geëindigd. In een veld van 73 deelnemers heeft de 14-jarige Zandvoorter de nodige ervaring opgedaan voor de tweede ronde van het FIA EK die van 18 t/m 21 mei op dezelfde baan op de kalender staat.

Rene Lammers


De fabrieksrijder van Parolin begon het weekend in Tsjechië moeizaam met technische tegenslagen. Tijdens één van de heats deed zich hetzelfde probleem voor als bij de vorige race in Cremona. Frustrerend, niet alleen voor René, maar ook voor Parolin en GFR, want het was een onderdeel van een toeleverancier. Toch liet hij ook sterke resultaten zien.

Na een twaalfde plaats in de kwalificatie moest René in alle heats vanaf P4 vertrekken, aan de gevreesde buitenkant dus. In de heats leverde dat de volgende resultaten op: P7, P2, P4, P2 en P23. In de laatste heat viel René uit. Dit seizoen tellen alle heats mee voor de startpositie in de pre-finale en de finale. In beide races maakte René posities goed. In de pre-finale klom hij van P6 naar P2 en in de finale van P9 naar P6. Bovendien reed hij tijdens drie van de zeven races de snelste raceronde.

Rene Lammers


Vader Jan Lammers over het weekend in Tsjechië. "De finale begon op een natte baan die langzaam opdroogde. Dat zijn niet de weersomstandigheden waarin het Parolin-chassis het beste tot zijn recht komt. Een zesde plaats moeten we even tevreden mee zijn. Aanvankelijk baal je van zo'n resultaat, maar als je ziet wie er nog achter je gefinisht zijn valt het gelukkig nog mee. René heeft wel weer mooie dingen laten zien in dit startveld met meervoudige kampioenen van wereldniveau. Als we positieve punten kunnen aanvullen met de lessen van het afgelopen weekend zou dat bij het EK best wel eens heel erg goed kunnen gaan!"

René Lammers staat momenteel tweede in de stand van het Europees Kampioenschap in de OK-klasse (zie tussenstand EK).


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS