Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Reacties coureurs, teams en NES-organisatie over testdagen na eerdere tegenslag met seizoensopener

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 29 maart 2024 05:01

Mercedes Getspeed Performance volop aan het testen
Aanvankelijk zou de NES afgelopen zaterdag haar debuutwedstrijd hebben op het GP-circuit van de Nürburgring. De organisatie werd echter door onverwachte omstandigheden gedwongen deze wedstrijd geen doorgang te geven. Er werd vervolgens gekozen voor een alternatief, met testdagen op de vrijdag en de zaterdag. In de NLS/VLN is het al jaren gebruikelijk dat voorafgaand aan een wedstrijd op zaterdag, de deelnemende teams op vrijdag de gelegenheid krijgen om op de sprintvariant van het GP-circuit gecombineerd met het circuitgedeelte op de Nordschleife, hun racewagens te testen of hun set-up te bepalen. De NES heeft dit principe voortgezet om ook op de vrijdag te testen, dus kregen de teams uiteindelijk twee dagen om hun testwerk te verrichten. Belangrijk aan het begin van nieuw raceseizoen.

Falken Motorsport ook dit jaar er weer bij

Ruim 60 raceauto’s waaronder ROWE Racing met onder andere ex-DTM rijder Robin Frijns en de teams van Manthey Racing, Red Bull Team Abt en Black Falcon, kregen de gelegenheid om in totaal vijftien uur te testen op vrijdag en zaterdag. Een sessie waar veel rijders naar uitkeken was het baangedeelte Fuchsröhre- Adenauerforst, dat voorzien was van een nieuwe asfalt laag. “Het asfalt daar, is net zo glad als op de snelweg”, zei onder andere Andreas Schettle van de Porsche Cayman S van het Adrenalin Motorsport-team. Ook de verhoogde curbstones bij de uitgang van de Fuchsrohre was een veel besproken punt onder de rijders. “Vroeger kon dit baangedeelte vol gas genomen worden en voelde je niets torderen of wringen in een produktiewagen, maar nu vermijd ik dat het liefst”, zei Ulrich Korn van hetzelfde Adrenalin-team.

"Het is altijd leuk als de raceauto's eindelijk weer op de baan zijn," vertelde racelegende Jochen Neerpasch, die samen met Daniel Harper (GBR), Max Hesse (GER) en Charles Weerts (BEL) het BMW Gen2K-fabrieksteam onder zijn hoede heeft genomen. De coureurs waren blij met de uitgebreide testmogelijkheden. "Zoveel kilometers kunnen rijden is gewoon geweldig!", zei de Belg Maxime Dumarey, die in actie kwam met een Aston Martin Vantage GT3 van het PROsport Racing-team.

ook AUDI weer aanwezig met Phoenixvin de NES/NLS

Augusto Farfus (BRA), ROWE Racing, BMW M4 GT3: “Het is geweldig om hier eindelijk weer te kunnen rijden! Ik heb dit jaar al heel wat kilometers op de teller staan, maar om hier op de Nordschleife te mogen rijden is altijd een bijzonder genoegen. We verloren wat tijd in de ochtend omdat we eerst een probleem met de stuurbekrachtiging moesten oplossen, maar daarna konden we veel ronden afwerken."

Thomas Preining (DTM Kampioen 2023), Manthey EMA, Porsche 911 GT3 R: “We zullen hier de komende weken en maanden nog veel meer te vinden zijn, maar voor het eerst in het nieuwe jaar terugrijden naar de Nordschleife is altijd een heel speciaal gevoel. Iedereen in de autosport zal dat kunnen bevestigen. Het was een genot vandaag!

Robin Frijns rijdt dit jaar weer voor ROWE racing

Maro Engel (GER), Mercedes-AMG Team GetSpeed, Mercedes-AMG GT3: “We hebben nieuwe Michelin-banden, die moeten we eerst goed leren kennen. Het is iets moeilijker op de achteras, wat bij ons voertuigconcept meer onderstuur betekent. Ik kijk er naar uit om eindelijk weer op de Nordschleife te kunnen rijden. Ik ben sinds de 24 uursrace van vorig jaar niet meer op de Nordschleife geweest. Het is geweldig om terug te zijn!”

De volgende wedstrijd van de NES, met evenementnaam NES 02, is op 3 en 4 mei 2024 waarbij een 4 uursrace wordt verreden op de sprintfiguratie van het Nürburgring GP-circuit in combinatie met de Nordschleife. Tot dan!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS