Karting • Rotax Euro

Ramon Rietveld vol ambities en gaat fabrieksteam runnen in de Rotax Max: Gamoto by RR Racing!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2023 20:02

RR Racing gaat samenwerken met het Italiaanse topteam van Gamoto. RR Racing; het succesvolle Nederlandse team van voormalig karter Ramon Rietveld gaat vanaf heden uitkomen onder de naam Gamoto by RR Racing en is dan ook het fabrieksteam voor Gamoto in de Rotax Max. Wat houdt de samenwerking in?

Gamoto by RR Racing Ramon Rietveld


“We gaan Gamoto by RR Racing heten en we zijn het fabrieksteam voor Gamoto en EKS in de Rotax Max”, legt Ramon Rietveld uit. “We krijgen veel ondersteuning van Gamoto qua techniek en karts. En we krijgen alle support met de nieuwste ontwikkelingen op de karts, maar ook steun met zowel rijders als monteurs.”

“Wij vertegenwoordigen EKS kart in Nederland en België en richten ons op de Rotax Max klassen en we gaan uitbreiden met rijders in de Micro, MiniMax, Rotax Max junioren en Rotax Max Senioren. Alle Micro’s en Mini Max'en zijn al overgegaan op EKS karts, en binnenkort gaan we ook over met de grote karts. EKS heeft bewezen dat het goede karts zijn. Ook zijn we internationaal het fabrieksteam voor Gamoto bij de Rotax Max Euro Challenge.”

“Het zijn fijne mensen om mee samen te werken, de Italianen van Gamoto hebben veel ervaring in de internationale kartsport. Ik ben er echt heel blij mee, de kart is echt goed, dat maakt het makkelijk. En zoals ik al benadrukte dit zijn fijne mensen en ze leveren snel. Al ik onderdelen of karts nodig heb, dan heb ik dat binnen no time.“

De karts van Gamoto by RR Racing hebben vanaf heden ook een nieuwe livery. “Ik vind het een mooie kleurstelling en ik ben trots op ons team.”

Felipe Reijs EKS kart Gamoto by RR Racing


Hoe kwam Ramon in contact met Gamoto?
“Ik was zoekende naar een nieuw merk. Toen ik afgelopen zomer bij de WSK in Italië was zijn we in contact gekomen. Na de zomervakantie zijn we ermee begonnen, Felipe Reijs was de eerste rijder op een EKS kart en dat ging gelijk goed.”

Het succes begon in 2023 ook gelijk goed, want afgelopen weekend betekende een kickstart voor RR Racing bij de Wintercup in Kerpen met podiums en een overwinning van zijn rijders. “Alle jongens reden in de Micro en Mini al met een EKS kart en we zaten er gelijk goed bij van voren. We willen het nivo hoger maken. En internationaal willen we ons meten met de Engelse teams.”

"We doen rijderscoaching, data, en er is nog plek in ons team en we hebben plaats en tijd om te testen. Dus heb je interesse om de goede chassis van EKS te testen, neem dan gerust contact met ons op. We rijden het BMC, BNL, NK, het Ek en grote wedstrijden zoals die op Le Mans."

Resumerend RR Racing is het fabrieksteam namens Gamoto in de Rotax Max. Qua krachtbron rijdt het team met de motoren van Bouvin. “We hebben nog plek bij ons team en rijders die geïnteresseerd zijn kunnen testen. Neem vrijblijvend contact op met Ramon Rietveld:

Contactgegevens:
Gamoto by RR Racing

Email: [email protected]
Instagram: Ramon Rietveld

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS