Karting • Karting Diversen

Racetalent Cees Muys naar vice-kampioenschap in Micro Max Kart4Fun: "Gaan met die banaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 december 2022 03:03

BERGHEM – Hij is pas acht jaar, kart dus nog niet zo lang en toch presteerde Cees Muys het zaterdag om vice-kampioen te worden in de Micromax-klasse van het Kart4Fun-kampioenschap. Het talent uit Heteren deed dat door in Berghem knap derde te worden in alle drie de races.

Cees Muys

“Het ging goed, in alle drie de races derde. Uiteindelijk ben ik in het klassement tweede geworden. Ik ben er best blij mee en mijn team ook”, zei Cees, die uitkomt voor het topteam van TR Motorsport, gedecideerd. “We hebben goede prestaties neergezet. Eerste is natuurlijk het beste, maar derde is wel goed, hoor. De laatste race was wel erg spannend, maar ik heb goed gepresteerd.”

Het hele seizoen was Cees één van de smaakmakers in de titelstrijd. Hij stond diverse keren op het podium en bewees zo een rijder te zijn om rekening mee te houden. Ook al was hij één van de jongste coureurs op de grid. Gevraagd naar het mooiste weekeinde noemde hij het laatste. Cees, zoon van voormalig autocoureur Jan Muys, had namelijk echt moeten knokken voor zijn drie klasseringen in de top drie.

“In de eerste race was ik net te laat in het parc fermé en moest ik achteraan starten en ben ik nog steeds naar de derde plek gereden”, legde de talentvolle Gelderlander uit. “Als je een beetje doorvlamt in de eerste ronde dan kom het wel goed. Ik had een goede start. Ik lag meteen goed. Ik dacht: dat kan nog wel podium worden.

Waarom hij dit seizoen een stuk sneller is geworden, dat wist Cees wel. “Ik ben met de start veel beter geworden. Vorig seizoen verloor ik bij de start weleens tien plekken of zo. Nu heb ik juist plekken gewonnen, dus daar ben ik heel blij mee.”

Cees Muys

Hoe hem dat gelukt was, liet zich raden: “Ik heb het heel veel geoefend. Ik kan nu ook meteen goed rijden, gaan met die banaan. Dat moest ik wel leren. Een goede bandenspanning, de goede lijnen rijden. Dan krijg je goede resultaten.”

Om steeds beter te worden, krijgt Cees uitstekende begeleiding van zijn team TR Motorsport. “Ik krijg goede tips van Toon Rosendaal, en van mijn vader natuurlijk, en van mijn teamgenootje Ser Wouters. Daar leer ik veel van en dat kan ik op de baan toepassen. Zo word ik steeds sneller.”

Nu de laatste ronde van het Kart4Fun-kampioenschap erop zit, is voor Cees een druk seizoen ten einde gekomen. Want behalve Kart4Fun reed hij ook het NK en het BNL-kampioenschap. “Die kampioenschappen zijn ook wel goed gegaan. In het NK zat ik er vooraan bij. Ik heb een heerlijk seizoen gehad!”

Cees Muys wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door Autobedrijf J. Muys & Zn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS