Dakar

Plannen Anja van Loon worden concreter! Drie vrouwen in de truck in Dakar 2024!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 januari 2023 05:02

Anja van Loon bleek de grote verrassing in de Dakar 2023. De debutante kende een goede rally en bleef met haar Can-Am uit de problemen. De auto wordt volgend jaar ingewisseld voor een vrachtwagen. De plannen voor de Dakar 2024 worden steeds concreter. Er wordt een driemansformatie opgericht maar dan met drie vrouwen en deze gaan rijden met Team De Rooy. “Ik ga met een Iveco Powerstar rijden van Team De Rooy. Daarin gaan we met drie vrouwen rijden, Floor Maten zal mij navigeren en Suzanne Peek wordt de monteur", zei Anja van Loon. "Het programma voor dit jaar krijgt steeds meer vorm, ik ga een aantal wedstrijden met de Can-Am rijden, samen met Floor, en ook veel testen in Marokko met Suzanne daarbij. Ik heb er heel erg veel zin in! Drie vrouwen in de truck is een unicum in de Dakar Rally.”

Anja van Loon - Erik van Loon


Buiten de plannen van Anja, maakte Erik van Loon na zijn crash in de Dakar 2023 bekend dat hij nooit meer in de Dakar Rally in actie zal komen. We blijft hij actief in de sport. Erik van Loon gaat wedstrijden rijden in het W2RC en enkele Baja's. “Zoals het er nu uitziet, worden dat de rondes uit het W2RC en nog een aantal Baja’s. Dus we beginnen in Abu Dhabi eind februari, we gaan ook naar Mexico en Argentinië. Maar daar komt binnenkort meer over, eerst gaan we genieten van dit debuut van Anja. Wat een topprestatie van haar! Ik ben zo ontzettend trots, ze heeft maar drie lekke banden gehad en verder niks meegemaakt. Dit was een hele zware Dakar, dus het is een goede vuurdoop geweest.”

Maandagavond kwamen de rally-equipes terug uit Saoedi-Arabië. Veel familie en fans waren op het vliegveld Eindhoven Airport om de helden van de Dakar te verwelkomen. Ook RaceXpress was erbij en maakte de volgende beelden:Meer Footage van de Dakar 2023

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS