Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries na verliezen van de Saudische E-Prix: "We waren niet snel genoeg"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 januari 2022 11:56

Nadat Nyck de Vries de eerste E-Prix van het seizoen op zijn naam wist te schrijven, en daarna ook nog eens de eerste startpositie bemachtigde voor de tweede race van het weekend, leek de Nederlander bijna onverslaanbaar. De race verliep niet als gepland en de Nederlander werd teruggeworpen naar plek 10.

De Vries bij de start van de E-Prix

De man uit Friesland leek het tempo in het eerste gedeelte van de race te dicteren, totdat Eduardo Mortara zijn kans schoon zag en de man uit Sneek inhaalde. Daarna probeerde Mortara’s teamgenoot Di Grassi dit ook, maar dat verliep niet helemaal volgens plan. De twee coureurs raakten elkaar, Di Grassi nam de tweede positie over van De Vries, die door bijna het halve veld voorbij werd gereden.

De Vries wijst echter niet alleen naar Di Grassi, maar ook naar zichzelf. "Samenvattend: we waren niet snel genoeg. Ook waren we misschien wat laat met het activeren van de attack mode, wat er misschien ook toe heeft geleid dat we wat terugvielen. Het is moeilijk als je tempo laag ligt,” zo liet de regerend FE-wereldkampioen weten.

"Bovendien verloor ik na contact vier of vijf posities, wat gewoon jammer was. Maar uiteindelijk lag het aan ons, want ik geloof dat we gewoon niet snel genoeg waren vandaag. Het bewijst maar weer eens dat het nog steeds mis kan gaan, ook al heb je tot dan toe een sterk weekend gehad. De marge is erg klein en je kunt daardoor al snel verliezen,” zo besluit De Vries. Door zijn tiende plaats staat hij nu op de tweede plaats in het kampioenschap, vlak achter racewinnaar Eduardo Mortara. Over twee weken mag De Vries zijn kunsten weer vertonen, dan komt het Formula E-circus in actie in Mexico-City.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS