Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries kan wereldtitel nog niet geloven: "What a race!"

Uitgegeven door Bart • 16 augustus 2021 07:40

Nyck de Vries mag zich na een knotsgekke slotrace de eerste wereldkampioen van de Formule E noemen. Voorafgaand aan de laatste Eprix van Berlijn maakten veel coureurs nog kans op de titel, maar de grootste drie uitdagers van De Vries schakelden zichzelf in de openingsfase. Mitch Evans kwam niet weg bij de start, waarna een andere concurrent Edoardo Mortara hem niet meer kon ontwijken. Na een code rood ging ook Jake Dennis in de fout.

Nyck de Vries


De Vries was vanaf de 13e positie gestart en wist als achtste te finishen. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is een zwaar seizoen geweest met hoogte- en dieptepunten. Het kwam uiteindelijk aan op de laatste race en ik ben heel blij met deze titel. Ik word er emotioneel van."

"Vandaag hadden we wel het geluk aan onze zijde, zeker met wat er aan het begin van de race allemaal gebeurde. Gelukkig is iedereen okť. Daarna hebben we een geweldige race gereden met een goede snelheid. Ik ben blij voor het team dat we naast mijn titel ook de constructeurstitel hebben gewonnen. Iedereen heeft ongelofelijk hard gewerkt en dit is de beloning die we verdienen. Tegen het einde van de race leek ik wel een doel op zich. Ik werd van alle kanten aangevallen. Toen ik wist dat het genoeg was voor het kampioenschap, heb ik hem naar huis gereden. What a race!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS