Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Norman Nato eert overleden vriend Jules Bianchi met #17

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 december 2022 21:01

Norman Nato rijdt volgend jaar weer in de Formule E bij het team van Nissan Nismo. De Fransman komt uit met racenummer 17, hiermee eert hij zijn overleden vriend en landgenoot Jules Bianchi.

NNorman Nato

Bianchi overleed in 2015 aan de gevolgen van zijn crash tijdens de Grote Prijs van Japan in 2014. Bianchi koos begin 2014 nummer #17 als zijn vaste racenummer in de F1. Na zijn overlijden werd dit nummer niet meer gebruikt omdat de Formule 1 besloot dit nummer een erepositie te geven voor Bianchi. Nato reed vorig seizoen ook al rond in de Formule E en deed dit toen met nummer #71, dit deed hij omdat hij eigenlijk met nummer #17 wilde rijden, maar deze was al vergeven aan Nyck de Vries.

Nu De Vries de overstap maakt naar de Formule 1 is #17 vrij gekomen en kan Nato deze gebruiken: "Ik ben blij en trots op met nummer 17 in de Formule E te kunnen gaan racen. Dit nummer heeft veel betekenis voor mij. Ik begon in het karten en won met #17 meerdere kampioenschappen. Jules racete ook met dit nummer en dat maakt het getal nog specialer. Ik kan niet wachten om te beginnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS