Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nissan-NMC kondigt 2024 motorsportprogramma's aan

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 februari 2024 17:20

YOKOHAMA, Japan - Nissan Motor Co., Ltd. en Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. (NMC) hebben vandaag de hoofdlijnen van hun motorsportactiviteiten voor 2024 bekendgemaakt. "Nissan is altijd hand in hand gegaan met motorsport. Slechts drie jaar na de oprichting begon Nissan in de autosport en in de daaropvolgende 87 jaar heeft het meegedaan in verschillende categorieŽn - het aanscherpen van vaardigheden en technologieŽn. Dit jaar viert NISMO zijn 40e verjaardag", aldus Takao Katagiri, hoofd van de Motorsport Business Unit van Nissan Motor en CEO van NMC.

Nissan-NMC


"Om bij te dragen aan een koolstofneutrale maatschappij promoot Nissan ook elektrificatie in de autosport en neemt het sinds 2018 deel aan het FIA Formula E World Championship. In maart van dit jaar wordt voor het eerst een Formule E-race gehouden in Tokio, om de opwindende en krachtige prestaties van Formule E te laten zien aan fans in Japan. In de Super GT- en GT4-categorieŽn zal Nissan/NMC raceauto's ontwikkelen en leveren op basis van de Nissan Z NISMO. Het doel van de bedrijven is om auto's te bouwen en zich met meer passie dan ooit bezig te houden met autosport, om fans over de hele wereld nog meer te laten genieten."

Werkprogramma's

ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap

Nissan racet in het ABB FIA Formula E World Championship om de opwinding en het plezier van elektrische voertuigen zonder uitstoot naar een wereldwijd publiek te brengen. Seizoen 10 markeert Nissans zesde jaar in de serie en de campagne is al van start gegaan.

Dit seizoen is het tweede van het Gen3-reglement, waarin de regels zijn aangepast om meer vermogen en hogere snelheden mogelijk te maken. Na een veelbelovende debuutcampagne vorig jaar blijft Sacha Fenestraz bij het team in de auto #23, terwijl Oliver Rowland terugkeert in de Nissan e-4ORCE 04 #22 na twee seizoenen afwezigheid bij het team. Het duo zette een competitieve prestatie neer tijdens de recente Diriyah E-Prix, met Rowland op poleposition en een podiumplaats, terwijl Fenestraz sterke punten pakte.

ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap
Nissan-NMC


Super GT GT500-klasse
Nissan/NMC strijdt in de GT500-klasse van de Super GT samen met de vier teams die de Nissan Z NISMO GT500 uitbrengen, gebaseerd op de Nissan Z NISMO, met als doel het kampioenschap te heroveren.

Super GT500-klasse (vier auto's)
Nissan-NMC


Raceprogramma's voor klanten

GT3-programma's
Nissan/NMC blijft de teams ondersteunen die meedoen aan de Nissan GT-R NISMO GT3 onder FIA GT3-reglementen.

In de GT300-klasse van de Super GT strijden ze met de officiŽle partnerteams en klantenteams om de titel met de Nissan GT-R NISMO GT3. Ze bieden ook technische ondersteuning aan alle klantenteams die deelnemen aan de Super Taikyu Series ST-X-klasse en GT World Challenge Asia.

Super GT300-klasse (vier auto's)
Nissan-NMC

*OfficiŽle partnerteams

Super Taikyu ST-X-klasse
Nissan-NMC


GT World Challenge AziŽ
Nissan-NMC


GT4-programma
Nissan/NMC levert de Nissan Z NISMO GT4 (in afwachting van homologatie), gebaseerd op de Nissan Z NISMO, aan klantenteams en biedt technische ondersteuning.

Super Taikyu Series ST-Z-klasse (drie auto's)
Nissan-NMC


GT4 Amerika-kampioenschap (vier auto's)
Nissan-NMC


Andere programma's

NMC biedt ook technische ondersteuning aan klantenteams die deelnemen aan races met Nissans. Daarnaast leveren ze motoren voor de LMP3-klasse over de hele wereld.

Super GT GT300-klasse (GTA GT300-reglement)
De Fairlady Z (RZ34) uit de GTA GT300-klasse, die op unieke wijze wordt ontwikkeld door Gainer Inc., neemt deel aan de Super GT300-klasse.
Nissan-NMC


Super Taikyu Series ST-3-klasse
Twee Fairlady Z NISMO RC zullen worden ingeschreven door Okabejidosha Motorsport.

Programma's voor motorlevering
Nissan/NMC blijft de VK56-motor leveren aan alle teams die meedoen aan LMP3-races over de hele wereld. De motor wordt gebruikt in series zoals de IMSA VP Racing Sportscar Challenge in Noord-Amerika, de European Le Mans Series, de Michelin Le Mans Cup, de Ultimate Cup Series, de German Prototype Cup in Europa en de Asian Le Mans Series in het Midden-Oosten en AziŽ.

Andere activiteiten

Nissan Mechanic Challenge

Ook dit seizoen gaan Nissan en het Nissan Automobile Technical College door met de Nissan Mechanic Challenge, een programma voor de ontwikkeling van personeel door middel van race-activiteiten. Onder dit programma doen technische medewerkers van Nissan-dealers en studenten van het Nissan Automobile Technical College mee aan de Super GT GT300-klasse en de Super Taikyu-serie, met als doel hun technische vaardigheden en teamwork te verbeteren door middel van activiteiten met professionele racemonteurs.

NISMO-rijacademie
Nissan/NMC organiseert dit jaar opnieuw sportieve rijlessen voor gebruikers van NISMO-auto's, de Nissan GT-R, Fairlady Z en Skyline 400R. Met Masataka Yanagida als de nieuwe directeur en Masami Kageyama en Tetsuya Tanaka als de vice-directeuren, geven gecontracteerde NISMO-coureurs directe instructie. Er zijn lessen opgezet voor alle niveaus, van lessen om de basisbeginselen van sportief rijden te leren terwijl je het volledige potentieel van je auto ervaart, wat niet kan worden ervaren op de openbare weg, tot praktisch rijden op korte circuits. De circuits en data worden later op de website bekendgemaakt.

NISMO Festival
Dit jaar is NMC van plan om opnieuw zijn evenement voor fans te organiseren, het NISMO Festival.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS