Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan Formule E-team debuteert Gen3-auto tijdens tests in Valencia

Uitgegeven door Deni Volkers • 13 december 2022 21:23

YOKOHAMA, Japan - Het Nissan Formula E Team maakt deze week zijn Gen3-auto bekend tijdens de preseasontest van het ABB FIA Formula E World Championship op Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Nissan Formule E

Het team, dat voor het eerst als ťťn geheel racet in de Formule E, onthulde onlangs in Madrid zijn opvallende nieuwe livery. Het gedurfde ontwerp heeft een kersenbloesempatroon, een knipoog naar het Japanse DNA van het team en tegelijkertijd een nieuw begin.

Met de komst van coureurs Norman Nato en Sacha Fenestraz betekent de campagne 2022/23 een nieuwe start voor het Nissan Formula E Team, dat in het komende seizoen ook voor het eerst onder zijn nieuwe naam zal rijden. Het team wil ervaring en jeugd combineren door Formule E-racewinnaar Nato en Super Formula runner-up Fenestraz te contracteren, die respectievelijk in de #17 en #23 zullen rijden.

Tijdens de tests voor het seizoen zal het door Nissan aangedreven NEOM McLaren Formule E-team voor het eerst deelnemen aan een officiŽle Formule E-sessie. Eerder dit jaar tekenden Nissan en McLaren een partnerschap waardoor het Britse team gedurende het hele Gen3-tijdperk met de Nissan-aandrijflijn zal rijden.

De test begon vandaag dinsdag 13 december en duurt tot vrijdag 16 december, waarbij donderdag 15 december een mediadag is en er geen races op de baan zijn.

"We zijn erg enthousiast over de test in Valencia", zegt Tommaso Volpe, managing director van het Nissan Formula E Team. "Het is de eerste keer dat alle teams samenkomen met hun Gen3-wagens. Het innovatieniveau is een enorme stap omhoog ten opzichte van de Gen2-aandrijflijnen, dus het stelt ons voor een heel andere uitdaging. We hebben twee nieuwe rijders en het team heeft ook wat veranderingen ondergaan, dus we zullen vanaf de eerste dag als een eenheid willen werken om de beste afstelling te vinden en onze auto te leren kennen. We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid en we kijken ernaar uit om de auto voor het eerst op de baan te zien."

Nissan Formule E

Norman Nato

Sacha Fenestraz

Nissan Formule E

Nissan Formule E

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS