Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan Formule E Team kijkt uit naar eerste Hyderabad E-Prix

Uitgegeven door Deni Volkers • 10 februari 2023 22:01

Het Nissan Formula E Team staat klaar voor de vierde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship 2022/23. De serie is in India voor de eerste van vier gloednieuwe locaties in seizoen 9.

Nissan Formule E Team

Na de puntenfinish van Sacha Fenestraz in ronde 3 willen zowel hij als teamgenoot Norman Nato voortbouwen op de vooruitgang die in Diriyah is geboekt.

Een gloednieuw circuit brengt specifieke uitdagingen met zich mee voor teams en coureurs, zonder eerdere gegevens of ervaring om op terug te vallen. Het parcours van 2,83 kilometer bevat vlakke bochten en zware remzones, met uitstekende inhaalmogelijkheden in bocht 1 en 3. De eerste sector ligt aan de oevers van het Hussain Sagar-meer, met uitzicht op het reusachtige Boeddhabeeld dat als prachtige achtergrond voor de race dient.

Coureurs en teams zullen ook worden uitgedaagd door het warme en vochtige weer, want de Gen3-auto's krijgen dit weekend voor het eerst met deze omstandigheden te maken. "Het is altijd moeilijker als we een nieuw circuit bezoeken", zegt Tommaso Volpe, managing director van het Nissan Formula E Team. "Er zijn veel onbekende zaken, dus we hebben hard gewerkt in de simulator om te weten wat we kunnen verwachten als we aankomen. Het gaat erom de kleine voordelen te vinden die ons kunnen helpen op de racedag. Op basis van Mexico en Diriyah weten we dat we een goede wagen hebben en kunnen we zien waar we moeten verbeteren. Het is duidelijk dat de kwalificatie erg krap is, dus we zullen ons richten op sterke rondetijden, zodat we met beide auto's meer kans hebben om punten te scoren. Ons racetempo in Diriyah gaf ons vertrouwen - we weten waartoe we in staat zijn, maar we moeten onze prestaties op de baan naar een hoger niveau tillen."

De kwalificatie op het Hyderabad Street Circuit begint om 10:40 IST (UTC +5:30) en de race begint op zaterdag 11 februari om 15:00 IST. Ontdek hier hoe je het evenement kunt bekijken.

Nissan Formule E Team

Citaten van coureurs

Sacha Fenestraz

"Ik ben erg enthousiast over de reis naar Hyderabad. Geen van de rijders heeft hier eerder geracet, dus dat maakt het speelveld een beetje gelijker voor mij als rookie. Ik verbeter en leer bij elke race, raak gewend aan energie- en bandenmanagement. Ik was blij met de punten in Diriyah, de voortekenen zijn sinds het begin van het seizoen goed, dus we hopen dat we vooruitgang blijven boeken en de consistentie vinden die nodig is om te slagen in dit kampioenschap. We hebben er uren in gestoken om klaar te zijn voor de race, door in de simulator aan het circuit te wennen, dus hopelijk kunnen we van start gaan."


Norman Nato

"Het is altijd spannend om naar een nieuwe locatie te gaan en een nieuw circuit te ontdekken, dus ik kijk echt uit naar het weekend. We hebben veel vooruitgang geboekt in Diriyah, Sacha heeft geweldig werk geleverd en onze eerste punten van het seizoen gescoord. Het is echt krap tussen de teams dit jaar, maar we weten waar we moeten verbeteren. Het wordt warm en vochtig, dus het wordt interessant om te zien wat voor invloed dat heeft op de Gen3-wagens. Fysiek zal het moeilijk worden door de omstandigheden, maar we weten wat onze doelen zijn en het is aan ons om die te halen."

Nissan Formule E Team

Nissan Formule E Team

Nissan Formule E Team

Nissan Formule E Team

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS