Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan Formula E kondigt rijders line-up aan voor het negende seizoen

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 augustus 2022 12:01 • Print artikel

Nissan Formula E kondigt Norman Nato en Sacha Fenestraz aan als nieuwe coureurs voor seizoen 9 van het ABB FIA Formula E World Championship, de eerste campagne van het Gen3-tijdperk.

Norman Nato & Sacha Fenestraz

Nato, een Formule E-racewinnaar, maakt zijn voltijdse terugkeer in het kampioenschap met de Japanse fabrikant nadat hij in 2022 had deelgenomen aan het FIA World Endurance Championship. De 30-jarige Fransman heeft een glansrijke juniorcarrière achter de rug, waarin hij races won in de Formule Renault 3.5 Series, GP2 Series en FIA Formule 2, en in 2020 tweede werd tijdens de 24 uur van Le Mans.

Voor Fenestraz wordt het volgend seizoen zijn eerste fulltime campagne in de Formule E, na zijn debuut in de laatste ronde van seizoen 8. De Frans-Argentijnse racer won in 2019 de Japanse Formule 3-titel en blijft in het land uitkomen in zowel de Super Formula als de GT500-klasse van het Super GT-kampioenschap. Tot nu toe in 2022 heeft de 23-jarige in beide kampioenschappen de overwinning gepakt en staat momenteel bovenaan in de Super GT-stand.

Tommaso Volpe, general manager, Nissan Formula E, en managing director, Nissan Formula E Team, zegt in een reactie: "Dit is een belangrijk moment voor het team nu we beginnen aan het Gen3-tijdperk, en we zijn erg blij om zowel Norman als Sacha aan boord te mogen verwelkomen. Seizoen 9 wordt ons eerste seizoen als één team, na de overname van e.dams door Nissan eerder dit jaar, en ook het begin van onze samenwerking met McLaren Racing. Dit markeert een nieuw tijdperk voor het Nissan Formule E-team, en we geloven dat een combinatie van ervaring en de mogelijkheid om nieuw talent op te leiden op dit moment de juiste balans is voor ons. In Norman en Sacha hebben we twee sterke coureurs gevonden om onze visie te vervullen.

"Norman heeft bewezen een zeer getalenteerde coureur te zijn in de Formule E en in andere series, en hij brengt een schat aan ervaring en vaardigheden naar het team. Wat Sacha betreft, we hebben zijn vooruitgang en prestaties de afgelopen jaren gevolgd en zijn erg onder de indruk. Wij geloven dat hij een groot potentieel heeft en dat dit het juiste moment is om hem bij het team te halen. Ik ben ervan overtuigd dat ze elkaar en het team zeer goed zullen aanvullen. Ik kan niet wachten om ze allebei in actie te zien op het circuit in onze nieuwe Nissan Gen3-auto.

"Tegelijkertijd wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Sébastien Buemi en Maximilian Günther hartelijk te bedanken voor al hun harde werk, inzet en toewijding tijdens het afgelopen seizoen, dat voor ons een uitdaging maar ook een cruciale periode is geweest. Séb in het bijzonder heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van ons team, nadat hij acht seizoenen bij e.dams heeft gereden, waarvan vier bij Nissan. We zijn in de loop der jaren met hem meegegroeid en geëvolueerd; zijn geweldige prestaties, doorzettingsvermogen en enthousiasme zullen altijd deel uitmaken van wie we zijn. We zijn erg trots dat we Séb en Max in ons team hebben gehad. We wensen hen veel succes in hun carrière, het allerbeste in hun nieuwe ondernemingen, en blijven openstaan voor toekomstige samenwerkingen."

Seizoen 9 (2022/23) wordt Nissans vijfde seizoen in de Formule E en markeert de start van het Gen3-tijdperk. Met 350 kilowatt (40% meer vermogen dan in Gen2) en een topsnelheid van meer dan 320 km/u zijn de nieuwe auto's lichter en kleiner, waardoor sneller en wendbaarder volledig elektrisch van wiel tot wiel kan worden geracet.

Nissan racet in de Formule E om een wereldwijd publiek te laten kennismaken met de opwinding en het plezier van emissievrije elektrische voertuigen. Als onderdeel van het doel om in 2050 koolstofneutraliteit te bereiken voor alle activiteiten en de levenscyclus van de producten, is Nissan van plan om elk nieuw voertuig tegen het begin van de jaren 2030 elektrisch te maken in de belangrijkste markten. De Japanse autofabrikant wil zijn expertise inbrengen in het overbrengen van kennis en technologie tussen de racebaan en de weg voor betere elektrische voertuigen voor klanten.

Nissan Formule E line-up

Norman Nato

"Ik ben erg blij dat ik mijn comeback maak als fulltime coureur in de Formule E met Nissan. Het Gen3-tijdperk wordt een nieuw hoofdstuk voor het kampioenschap, en ik ben enthousiast om me voor te bereiden op het testen en het rijden met de auto. Het harde werk begint nu - ik heb veel te leren en gebieden te ontwikkelen met het team om op mijn best te zijn voor de eerste ronde van seizoen 9 in Mexico City."

Sacha Fenestraz

"Het is een droom die uitkomt. Het zal een grote stap voorwaarts zijn in mijn carrière, om voor het eerst deel te nemen aan een wereldkampioenschap en het op zo'n hoog niveau op te nemen tegen enkele van de beste coureurs ter wereld. Het zal een andere uitdaging voor me zijn, want het wordt mijn eerste seizoen in een volledig elektrische auto. Ik ben opgewonden om aan dit kampioenschap deel te nemen, want stratencircuits zijn mijn favoriet, met hoge risico's en geen ruimte voor fouten. Als nieuwkomer in een nieuw formaat moet ik me goed voorbereiden en veel leren! Ik droom al heel lang van dit moment en ik ben Nissan erg dankbaar voor deze kans. Ik kan niet wachten om te beginnen en ik zal er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS