Formule 1

Nieuwe auto van Red Bull: de nieuwe creatie van Adrian Newey met een V8 hybride turbo en meer dan 1.100 pk

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juni 2022 09:49 • Print artikel

Red Bull heeft op de fabriek in Milton Keynes een nieuwe auto onthuld. Dit keer is het geen nieuwe F1-bolide voor Max Verstappen en Sergio Perez maar heeft Adrian Newey een nieuwe Hypercar geconstrueerd, de RB17! Een fraaie tweezitter, die speciaal voor het circuit is ontworpen. Van de auto worden er 50 geproduceerd en alles is gericht op het maximaliseren van zijn ultieme prestatievermogen.

Red Bull RB17

De auto is uiteraard voorzien van het grondeffect en wordt aangedreven door een V8 hybride turbo, die meer dan 1.100 pk levert. Het doel is om de auto zo dicht mogelijk bij het prestatievermogen van een F1-auto te laten komen. De kopers van de auto krijgen niet alleen één van de auto’s in hun bezit, maar krijgen ook toegang tot de simulator van Red Bull, het ontwikkelingsprogramma van het voertuig, dat dient als training voor op het circuit.

“De RB17 markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van Red Bull Advanced Technologies, dat nu volledig in staat is om in serie gebouwde productieauto’s te creëren en te produceren op onze Red Bull Technology Campus. Veder markeert de RB17 de eerste keer dat een auto het Red Bull-merk draagt en beschikbaar is voor verzamelaars.”

Adrian Newey, de ontwerper van de auto, vertelt dat de bolide is afgeleid van de F1-auto waarin Verstappen en Perez in het F1-wereldkampioenschap rijden.“De RB17 distilleert alles wat we weten over een kampioenschap winnende Formule 1-auto, in een pakket dat extreme prestatieniveaus levert in een circuit auto met twee zitplaatsen”, aldus de ontwerper van de auto. “Gedreven door onze passie voor prestaties op elk niveau, verlegt de RB17 de grenzen van design en techniek tot ver voorbij wat tot op heden beschikbaar was voor liefhebbers en verzamelaars.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS