Autosport Internationiaal Singleseaters • Brits Formule 3

Nederlands talent heeft het zwaar: "Kwam vast te zitten in het grind"

Uitgegeven door Casper Bekking • 28 juni 2012 18:02

Hannes van Asseldonk heeft een zwaar weekend achter de rug op het voormalige F1-circuit van Brands Hatch. De vijfde ronde van het Britse Formule 3-kampioenschap voerde naar de historische piste, waar een moeizame kwalificatie een stempel op het weekend van de Fortec-coureur drukte.


"Brands Hatch is één van de mooiste circuits waar ik ooit heb gereden", begon Hannes. "Maar in de kwalificatie ging het al fout. Ik vloog na een paar rondjes in de eerste bocht van de baan, waardoor ik in het achterveld moest starten. En inhalen is hier bijna onmogelijk. In de eerste race probeerde ik de mannen voor me onder druk te zetten, maar raakte ik een hoge kerbstone. Ik spinde en kwam vast te zitten in het grind, wat einde race betekende."

"In race twee werd ik dertiende, maar in de derde wedstrijd had ik wat geluk. Bij de start vlogen er een aantal coureurs af, waardoor ik flink wat posities kon goedmaken. Ik lag zevende en zou daar tot aan de finish blijven. Qua resultaten geen geweldig weekend, maar het is een heel gaaf circuit en ik heb weer veel geleerd. Volgende week rijden we samen met de Formule 3 Euroseries op de Norisring in Duitsland, ook al zo'n bekend circuit. Hopelijk kan ik daar wat meer laten zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS