Autosport NL • NK Rally

NK Rally: 58e ELE Rally; tweedaagse rally op 2 en 3 juni 2023

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 december 2022 15:00

De ELE Rally zal in 2023 weer een tweedaags evenement worden! De 58e editie van deze klassieker in het Nederlands rallykampioenschap keert daarmee terug naar het aloude format, waar tijdens de corona epidemie enkele jaren van af werd geweken. Voor de 58eeditie bouwt de organisatie verder op oude en nieuwe aspecten.

Bpb de Jong

Onlangs publiceerde de KNAF de rallykalender voor het komende seizoen. Die zal op 1 april starten met de Visual Art Rally (nieuwe locatie: Zeewolde), tellend voor het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). Het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) trapt voor het eerst sinds lange tijd het seizoen weer af met een rally in het buitenland (Sulingen). Daarna volgen de bekende rally’s, die we ook in 2022 op de kalender zagen staan: ELE, Vechtdal, GTC, Hellendoorn, Twente en Drenthe.

ELE Rally neemt prominente plek in op kalender
Uiteraard telt de ELE Rally ook in 2023 mee voor de verschillende KNAF Rallykampioenschappen. De 58e editie van de ELE Rally neemt een prominente plek op de kalender in als eerste evenement waar alle kampioenschappen aan de start verschijnen (ONRK, NRK en NHRK). De kaarten zijn dan zeker nog niet geschud en er is nog meer dan genoeg om voor te strijden. De ‘eredivisie’ van de Nederlandse rallysport, het ONRK, brengt naar verwachting alle topequipes naar de Brabantse klassieker en zij zullen met hun imposante R5/Rally2 bolides voor het nodige spektakel zorgen. Voeg daarbij de verschillende Cups die voor 2023 inzetten op nog meer deelnemers en spektakel.

“Na 2 jaren van eendaagse evenementen is de organisatie zéér verheugd om weer een echte ELE Rally te houden,” zo geeft voorzitter van het organisatiecomité Radboud van Hoek aan. “Deze ELE moet weer het echte ELE Rally DNA naar voren brengen: rallysport op het hoogste niveau met prachtige klassementsproeven overdag en in het donker, zowel op verhard als onverharde wegen. We willen de rallysport ook weer naar een hoger niveau tillen met een tweedaags evenement wat iedereen aanspreekt: uiteraard de toppers die om de algemene zege strijden, maar voor ons net zo belangrijk zijn alle andere deelnemers die voor een zeer divers startveld zorgen. Van de R5/Rally2 auto’s, via de GR Yaris Challenge, de alsmaar groter wordende rallyvloot van Renault Clio’s (zowel Rally3/4 en 5) waaronder de prachtige competitie in de Motul Clio Rally Trophy, de Peugeot 206 Rally Cup naar de historische rallyauto’s van weleer. En dankzij dat diverse veld hopen we ook dat jong & oud de weg naar de klassementsproeven weet te vinden. Zo wordt het voor iedereen een fantastisch weekend rallysport,” zo sluit Radboud af.

Meer informatie is uiteraard op www.elerally.nl alsmede op onze socials te vinden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS