Dakar

Motorcoureur Bram van der Wouden (48) overleden tijdens Morocco Desert Challenge

Uitgegeven door Bart • 28 april 2023 06:39

Motorcoureur Bram van der Wouden is om het leven gekomen tijdens de Morocco Desert Challenge, zo heeft de organisatie van de rally bekendgemaakt. Andere deelnemers hebben hem naast zijn motor gevonden. Van der Wouden is waarschijnlijk gestopt om te rusten. Op het moment dat het medische team arriveerde konden ze niks meer voor hem doen.



Van der Wouden reed mee in de Malle Moto categorie, de zwaarste categorie waarbij onderweg geen hulp van het team is toegestaan. In die klasse streed hij vorig jaar ook mee in de Dakar Rally.

"De rally-raid wereld verliest een goede vriend", schrijft de organisatie in een reactie op het overlijden van Van der Wouden. "Voor Bram was het zijn eerste Morocco Desert Challenge. De rally-raid en zijn zelfgebouwde Sherco waren zijn echte passie. Hij heeft veel rally's gereden waaronder de Heroes Legend, de Breslau Rally en de Africa Eco Race. In 2022 realiseerde hij zijn droom om deel te nemen aan de Dakar Rally, maar daar moest hij vroegtijdig de strijd staken na een crash. Zijn deelname aan de Morocco Desert Challenge was onderdeel van zijn voorbereiding op zijn volgende Dakar. Bram werd enorm gewaardeerd in de rally-raid wereld en hielp anderen waar hij kon. Hij laat veel vrienden achter in het bivak en daarbuiten. We wensen zijn vrouw en dochters veel sterkte."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS