Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten en Leon Kohler winnen met hun Ekris-BMW de zondagsrace van de ADAC GT Masters Zandvoort + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 10 juni 2024 09:15

Slechts een week na de dubbele overwinning in de SP10-klasse tijdens de 24 uursrace op de Nürburgring ging het duo Maxime Oosten en Leon Köhler van FK Performance Motorsport gewoon verder met winnen! Het racing team uit Bremen zette twee BMW M4 GT3's in tijdens de ADAC GT Masters in Zandvoort. Lokale held Maxime Oosten deelde de #54 auto opnieuw samen met Leon Köhler. Teamgenoten Eduardo Coseteng en Grégory de Sybourg startten in de zusterauto.

ADAC GT Masters zondagrace Zandvoort Lokalmatador Maxime Oosten und Leon Kohler fuhren in Zandvoort zu ihrem_zweiten_SaisonsiegMaxime Oosten en Leon Leon Köhler reden in Zandvoort op zondagmiddag naar hun tweede seizoensoverwinning!

Op zondagmiddag lieten de deelnemers aan de ADAC GT Masters een spectaculaire race zien met veel zware duels. Maxime Oosten startte de race vanaf de vijfde plaats op de grid, maar kon in de eerste helft van de race de leiding nemen dankzij een strijdlustige en vlekkeloze prestatie tactiek, die teamgenoot Leon Köhler na de pitstop wist vast te houden. Zelfs twee neutralisaties konden Köhler niet van de eerste plaats weerhouden, zodat hij na een uur racen als eerste de zwart-wit geblokte vlag passeerde.

ADAC GT Masters zondagrace Zandvoort Vreugde_bij_Nr54_Maxime_Oosten_en_Leon_Kohler'BIG HUG' als blijk van de vreugde bij Maxime Oosten en Leon Köhler vanwege hun overwinning!

"Winnen voor eigen publiek is een fantastische ervaring. Bovendien hebben we het gat met de koplopers kunnen verkleinen. Ik ben mega blij", zei lokale held Maxime Oosten na de overwinning. Oosten kon dus ook zijn winstpercentage van 50% in de ADAC GT Masters behouden en heeft nu drie overwinningen van zijn zes verreden races in de traditionele raceserie achter zijn naam staan. Ook Leon Köhler was erg enthousiast over het resultaat: "Een perfecte afwerking. Na de moeilijkheden aan het begin van het weekend ben ik des te blijer met dit succes."

Maar wat maakte de zaterdag zo moeilijk voor het succesvolle duo van FK Performance Motorsport? Voor de kwalificatie voor de race van zaterdag had de raceauto last van een defect aan de koppeling, waardoor Köhler de kwalificatie moest vanaf de pitmuur moest bekijken en hij de race achteraan het veld moest starten. In de één uur durende race zetten Köhler en Oosten een spectaculaire show neer en stormden ze met hun BMW M4 GT3's naar de vijfde plaats – de twee misten een podiumplaats met iets minder dan een seconde!

ADAC GT Masters zondagrace Zandvoort Nr54 Maxime Oosten NLD Leon Kohler DEU FK Performance Motorsport Ekris BMW_M4_GT3

In het algemeen klassement staan Leon Köhler en Maxime Oosten na vier van de twaalf races nu op de tweede plaats. De twee coureurs van het Noord-Duitse BMW-team komen slechts acht punten tekort op de twee leiders in het klassement. FK Performance-teamgenoten Grégory de Sybourg en Eduardo Coseteng bezetten momenteel de elfde plaats met 23 punten. FK Performance Motorsport bezet ook een sterke tweede positie in het teamklassement. In het klassement "Road to DTM", waarvan de winnaar het inschrijfgeld voor de DTM voor het seizoen 2025 ontvangt, staat Maxime Oosten momenteel op de tweede plaats, net daarachter volgt Leon Köhler op de vierde plaats.

De volgende ronde van de ADAC GT Masters vindt plaats van 12 tot en met 14 juli. Op de Nürburgring gaat het kampioenschap van start voor meer dan 100.000 toeschouwers tijdens de legendarische Truck GP. Voor het eerst in de 18-jarige geschiedenis van de raceserie zal daar een speciaal "Endurance"-raceformat worden gebruikt.

Klik hier voor de uitslag van de ADAC GT Masters Race 2 zondag 9 juni 2024 op CM.com Circuit Zandvoort

ADAC GT Masters zondagrace Zandvoort De racewinnaard verkleinde zijn afstand tot de lijstaanvoerder met zeven puntenDe Zandvoortse racewinnaars verkleinden hun afstand met de leiders in de tussenstand om het ADAC GT Masters-kampioenschap tot zeven punten

ADAC GT Masters zondagrace Zandvoort Leon Kohler und Maxime Oosten lieYen bei ihrer Aufholjagd neun_Konkurrenten_hinter_sichMaxime Oosten en Leon Kohler hielden in Zandvoort de concurrentie vakkundig achter zich

ADAC GT Masters zondagrace Zandvoort podium op zondag

ADAC GT Masters zondagrace Zandvoort Maxime_Oosten_BMW_M4_GT3

nADAC GT Masters zondagrace Zandvoort start van de race op de achterkant gezien

Foto's: media.adac-motorsport.deADAC GT Masters logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS