Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten en Leon Köhler vieren eerste overwinning in ADAC GT Masters Oschersleben

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 mei 2024 20:20

Maxime Oosten en Leon Köhler uit het Duitse Erlenbach am Main, van FK Performance, hebben dit jaar de ADAC GT Masters perfect afgetrapt met een overwinning in de openingsrace op het Motorsport Arena Oschersleben circuit. Het Nederlands/Duitse duo claimde de eerste overwinning van het seizoen in hun BMW M4 GT3. De tweede plaats ging naar vorig jaar's kampioen Elias Seppänen uit Finland, samen met Tom Kalender uit Hamm/Sieg, in de Landgraf Motorsport Mercedes-AMG GT3. De Mercedes-AMG van Max Reis uit Ramstein en Kwanda Mokoena uit Zuid-Afrika voltooiden het podium voor het Haupt Racing Team.

podium Maxime Oosten en Leon Köhler


Oosten legde de basis voor zijn tweede overwinning in de ADAC GT Masters bij de start van de race: "Er was een ongelooflijk intense strijd met de Grasser Lamborghini bij de start. Om de leiding te verdedigen, moest ik naast Tim Zimmermann blijven in de uitgang van bocht één. Daarna kon ik de positie vasthouden en overdragen aan Leon, die onze BMW heel thuisbracht." Teamgenoot Köhler was ook blij na de race: "Dat was een geweldige start van het seizoen. Maxime leverde fantastisch werk in het eerste deel van de race. Voor mij draaide het allemaal om het behouden van de leiding in de tweede stint. Ik ben erg blij met de overwinning en kijk al uit naar race twee."

De openingsrace op het 3.667 kilometer lange circuit in de Magdeburg Börde-regio begon onder zonnige omstandigheden, met temperaturen rond de 20 graden Celsius en veel spanning in de lucht. Tim Zimmermann van het Grasser Racing Team maakte een goede start vanaf de tweede plaats op de grid en raakte verstrikt in een spectaculaire strijd tussen dir auto's voor de leiding in bocht één met polesitter Oosten en Jannes Fittje uit Langenhain.

Oosten was niet bereid om de leiding zonder strijd op te geven en slaagde erin om de overhand te behouden tegen Zimmermann. De 20-jarige Nederlander opende vervolgens een voorsprong van enkele autolengtes. Echter, slechts vijf minuten later verdween die voorsprong met de komst van de safety car. Oosten toonde geen zenuwen bij de herstart en herstelde al snel het gat tussen hem en Zimmermann, die de strijd om de overwinning kon vergeten, toen hij een lekke band kreeg.

Zimmermann en zijn teamgenoot Benjamin Hites kwamen uiteindelijk als elfde over de streep. Voorin gaf Oosten het stuur van de BMW over aan Köhler, die vervolgens de overwinning veiligstelde met een voorsprong van meer dan dertien seconden. Oosten/Köhler wonnen ook de Silver Cup-klasse voor jonge coureurs.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS