Formule 1

Max Verstappen over WRC-debuut vader Jos: "Hij is gek"

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2022 18:02

Jos Verstappen maakt dit weekend zijn debuut in het FIA World Rally Championship (WRC). Zoon Max volgt de verrichtingen van zijn vader op de voet. Eerder dit jaar kwam Jos Verstappen al uit in de Rally van Haspengouw en de South Belgian Rally. Dit weekend volgt de stap naar de WRC tijdens de WRC Ypres Rally Belgium.

Jos Verstappen


"Max denkt dat ik gek ben", zo zegt Verstappen met een lach tegenover Autosport.com. "Hij weet waarom ik hier ga rijden. Max is erg geïnteresseerd en vraagt wat ik er allemaal voor doe. We hebben altijd dagelijks telefonisch contact."

De Red Bull-coureur heeft ook al eens in de Citroën rallyauto gereden. "Het maakt Max niet uit in welke auto hij zit. Het was tijdens een track day en dan is het telkens hetzelfde circuit. Max was zeer snel en ik maakte geen schijn van kans. Als hij zou komen kijken, zou er te veel aandacht zijn. Max richt zich op de race in Spa van volgende week. Hij geniet ervan als ik het leuk heb en dat is het belangrijkste doel van dit weekend, namelijk plezier hebben."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS