Formule 1

Max Verstappen optimistisch na vrijdag in Monza: "Als we half zo goed zijn, hebben we een goede kans"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 september 2022 18:09

Max Verstappen eindigde de tweede vrije training voor de Italiaanse Grand Prix op de tweede positie. Hij stond tussen de twee Ferrari's van Carlos Sainz op P1 en Charles Leclerc op P3. Lando Norris en George Russell maakten de top vijf compleet op de Autodromo Nazionale di Monza. De teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez moest genoegen nemen met de zesde positie.

Max Verstappen

“De auto is best goed”, aldus de regerend wereldkampioen op Verstappen.com. "We proberen gewoon een paar dingen om te begrijpen of we dingen beter kunnen doen. Sommige dingen werkten, andere niet.”

Verstappen domineerde twee weken terug de race in Spa en een week later pakte hij een smaakvolle overwinning in Zandvoort zijn vierde overwinning op rij: “Er zijn nog een paar dingen die beter kunnen. Maar Monza is natuurlijk niet zoals Spa, maar zelfs als we half zo goed zijn, hebben we een goede kans."

De wereldkampioen eindigde de tweede vrij training tussen de twee Ferrari-coureurs. En alhoewel de Ferrari-bolides aardig snel leken, maakt Verstappen zich geen zorgen: “Ze zien er goed uit, maar als je naar de lange runs kijkt, zien we er goed uit. En dat is natuurlijk het belangrijkste voor de race.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS