Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Max Tubben doet met podium in DTM-weekend in Assen goede zaken in Supercar Challenge

Uitgegeven door Bart • 23 september 2021 07:32

Assen – Max Tubben heeft zich met de vierde en de tweede plaats vaster op de tweede plaats van de Supercar Challenge genesteld. Met nog twee raceweekenden in Spa-Francorchamps en Assen te gaan, is nog alles mogelijk. Afgelopen weekend reed de vrijdag 20 jaar geworden coureur uit Nieuw-Weerdinge in het voorprogramma van de DTM en dat zorgde uiteraard voor volle tribunes langs het TT Circuit in Assen.

Max Tubben razendsnel in Supercar Challenge DTM Assen

De Supercar Challenge zorgde voor spektakel in het DTM-weekend. De autotechnicus-student, die zijn opleiding nota bene volgt in het TT-Instituut van Expo Assen, genoot van de volle tribunes langs het TT Circuit. “Het was super gaaf, echt een hele leuke sfeer, veel publiek, dat is echt kicken. We hebben hier onlangs nog getest en hadden wat extra’s gevonden met de afstelling. We leren de auto steeds beter kennen en gaan steeds harder. Nu reden we in de 1:39 en dan begint het ergens op te lijken.”

Op vrijdag zag het daar nog niet naar uit voor de coureur in de BMW Z4 GT Silhouette. “Vrijdag hadden we wat problemen met de electronica en was de snelheid er niet. We kwamen niet verder dan een rondetijd van 1:50, waardoor ik in de races vanaf de negende en zevende plaats moest starten.”

Max Tubben razendsnel in Supercar Challenge DTM Assen

Toch liet de coureur van Zilhouette Racing zich niet uit het veld slaan. “Het is een mooi raceformat. Bij de race op zaterdag moest ik vanaf P9 vertrekken, maar in de vierde bocht lag ik al tweede. Op een gegeven moment kwam de safety car in de baan en die kwam precies tussen mij en Nicky Catsburg. Dat was nadelig voor mij. Ook moest ik lang stilstaan in de pits door ‘succes-seconden vanwege goede resultaten in vorige races en ik zat daarna na mijn pitstop weer achter de safety car. Erg ongelukkig allemaal en ik viel terug naar de vierde plaats.”

“Op zondag moest ik als zevende starten en in de eerste ronde had ik alle coureurs in een Z4 al te pakken”, zo blikt Tubben tevreden terug. “Een later ronde pakte ik ook de Porsche van Rudy van Buren. Daarna heb ik zo lang mogelijk gewacht met de pitstop en dit keer had ik geluk met de safety car. Uiteindelijk eindigde ik als tweede. Met die podiumplaats was ik natuurlijk heel blij mee.”

Max Tubben razendsnel in Supercar Challenge DTM Assen

Tubben deed goede zaken in de stand van de Supercar Challenge, want de concurrentie morste dure punten. “Leider Bob Herber crashte vrijdag met zijn razendsnelle Lamborghini in de vangrail en zette zijn reserve auto in. In die Mercedes had hij de pace niet. Daardoor kon ik veel punten inlopen en op de nummer drie Daan Meijer kon ik wat uitlopen. Ik sta nu tweede in het kampioenschap met een achterstand van 22 punten op Bob Herber. Ik hoop dat ik in de twee resterende races in Spa en Assen nog wat kan goedmaken. In Spa hebben we dit jaar al korte trainingssessies gehad, maar door de vele regenval konden de races toen niet doorgaan. Het circuit liep helemaal onder water. Ik kijk er nu echt naar uit om daar te gaan racen.”

Max Tubben wil via deze weg zijn sponsoren bedanken en dat zijn Bert Weering van Gadero / TuinDeco, Caprotech, VoniXX en Meendering Bouw & Techniek. En daarnaast veel dank aan zijn team Zilhouette Racing die de racebolide perfect geprepareerd had. En natuurlijk de grote schare trouwe supporters, die het goed naar hun zin hadden op Assen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS