Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Max Weering en jarige Max Tubben genieten van overwinning in Zandvoort: "Ontzettend blij!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 september 2023 11:57

ZANDVOORT – JR Motorsport-coureurs Max Tubben (22) en teamgenoot Max Weering (23) uit Nieuw-Weerdinge en Coevorden behaalden op het CM.com Circuit Zandvoort belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap in de Supercar Challenge. Het snelle duo uit Drenthe stuurde hun krachtige BMW M6 GT3 tijdens de Trophy of the Dunes tot twee keer toe naar het podium. Tijdens de tweede race van het weekend wonnen Weering en de jarige Tubben de race. Een mooi verjaardagscadeau! Met nog twee raceweekenden te gaan ligt de weg naar het kampioenschap wijd open.

Max Tubben Max Weering JR Motorsport

In de vrije trainingen verliep niet alles zoals gehoopt. Tubben en Weering moesten enkele tienden goedmaken in de kwalificatie, maar voor het ervaren duo bleek dat geen probleem. In de kwalificatie reden ze naar een knappe pole position en hielden ze hun directe concurrent op bijna tweeënhalve tienden.

Na de kwalificatie was het tijd voor de eerste race van het weekend. Waar enkele weken geleden nog twintig Formule 1-auto’s op de grid stonden op het circuit van Zandvoort, waren het nu de rijders uit de Supercar Challenge die klaar stonden voor de start: “Het was een hele mooie race”, begint Tubben over de eerste wedstrijd. “We hadden zo’n vet gevecht gehad met Mex Jansen, het leek wel een cuprace. Er waren hier en daar wat tikjes, maar het was echt mooi”, gaat Tubben verder. Weering: “We wilden niet al teveel risico nemen, want we moesten gewoon de punten binnen zien te hengelen. Dat is in deze fase van het kampioenschap het belangrijkste.” Na een bloedstollende strijd kwamen Max en Max als tweede over de eindstreep, maar voor de race op zondag wilde ze revanche nemen.

Max Weering

Weering merkte tijdens de eerste race dat de auto niet helemaal naar zijn wens was. Nadat het team van JR Motorsport hard door had gewerkt om wat zaken aan te passen, was het zondagochtend tijd voor de warming up: "Al bij het uitrijden van de pits merkten we dat het beter was. Ik hoop dat we voor de komende weekenden een nog betere afstelling kunnen krijgen, maar dit voelde al fantastisch."

“Tijdens de tweede race was de snelheid erg goed”, begint de jarige Tubben over de race die ze vanaf pole position mochten starten. Weering nam het stuur in de tweede stint over, maar het duo kende geen vlekkeloze wedstrijd. De motorkap was aan één kant opengeschoten tijdens de race. Uit angst dat het andere deel ook los zou komen, moesten ze nog een keer binnenkomen. Een razendsnelle pitstop volgde. Het team haalde de ducttape uit de kast en begon te plakken. De tape bleek goed te werken, want de race werd glansrijk gewonnen. Dolblij stapte Weering uit de auto, met gebalde vuist liep hij richting teamgenoot Tubben en zijn vader om de overwinning te vieren.

“Ik ben ontzettend blij over hoe dit weekend voor ons heeft uitgepakt”, gaat Tubben verder. Weering vult aan: “Onze directe concurrent is in de tweede race uitgevallen. Dat speelt ons natuurlijk in de kaart.” De heren moeten nog twee raceweekenden afvinken, dus alles ligt nog open.

Max Weering en Max Tubben

Volgende maand staan er twee raceweekenden op het programma. Allereerst doet het Supercar Challenge-veld het Circuit Spa-Francorchamps aan. Beide jongens kijken enorm uit naar de zeven kilometer lange omloop in de Belgische Ardennen. Daarna is het een thuiswedstrijd voor Tubben en Weering. De laatste race wordt namelijk verreden op het Drentse TT-circuit van Assen: “Ik hoop dat we daar onze doelstelling kunnen halen”, sluit Max Weering hoopvol af.

Max Weering en Max Tubben bedanken hun ouders, familie, vrienden, alle aanwezige gasten, al hun fans, de gehele crew van JR Motorsport en alle sponsoren!

Max Tubben en Max Weering worden ondersteund door een enthousiaste groep sponsoren:
Tuindeco
Gadero
Viscaal
LB installatiebedrijf Langeland Borgman
Berton
4 TrexLogistics BV
Wigchers Internationaal transport
HUMO service
Autobedrijf Ferdy Snijders
Mulder Hallenbouw
Kral-Westen
Het Kloosterwonen living en lifestyle
Trip Advocaten & Notarissen
Alrik Hekwerk en Omgevingsbeheer
Remmont BV
Gardenlux
Caprotech
RM Karting
JR Motorsport
Mike Lambers Montage
Juwelier Jan Mulder
HBG & Partners
Mark Wieringa
Bos Dynamics
De vastgoed factory
Mediasign Coevorden
Curbi Recycling

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS