Formule 1

Max Verstappen ziet zegereeks eindigen: "Eigenlijk zat alles tegen"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2023 14:55

Na tien zeges op rij in de Formule 1 is er een einde gekomen aan de zegetocht van Max Verstappen. In de Grand Prix van Singapore moest de Red Bull-coureur vanaf P11 starten, maakte er het beste van en finishte op de vijfde positie. Daar kon hij op zich wel tevreden mee zijn.

Max Verstappen


"Ja, zeker", zei Verstappen bij Viaplay. "Eigenlijk zat alles tegen tijdens de wedstrijd qua safety cars. We moesten er echt voor vechten. De eerste stint ging wel redelijk oké tot aan die safety car. Daarna was iedereen een stuk sneller op nieuwe banden, dus ik had geen kans. Die safety car zorgde ook voor iets te koude banden. Die kreeg ik daarna niet meer op temperatuur zoals ik dat wilde en daar verloor ik best wel wat tijd mee. Maar daarna ging het wel goed op de medium band."

Na veel problemen op vrijdag en zaterdag ging het op zondag wel iets beter. "Maar het was nog steeds niet naar onze normale standaard. We moeten begrijpen waarom het hier in de kwalificatie voor geen meter ging. In de race ging het wel beter. Over het algemeen is onze auto niet zo heel goed op een stratencircuit. Maar dit was wel echt te veel."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS