Formule 1

Max Verstappen lacht na 'vette race': "Dit soort races heb je soms echt nodig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juni 2024 20:22

Max Verstappen schreef ook de Grand Prix van Canada. Dit deed hij dan ook met enig machtsvertoon. De Nederlandse Red Bull-coureur hield het hoofd koel in de veranderlijke race onder regenachtige omstandigheden. Verstappen is buitengewoon blij met deze race op het circuit in Montreal.

Max Verstappen

Verstappen ving de race aan vanaf de tweede positie. Onder kletsnatte omstandigheden kon Verstappen niet langs George Russell komen, maar moest later duelleren met zowel Russell als Lando Norris. In de eindfase kon Verstappen pas een gat slaan, maar dit was genoeg voor de eindzege op het Circuit Gilles Villeneuve.

Na de race vertelt Verstappen blij en opgelucht over de race in Quebec: "Het was een vette race, er gebeurde erg veel. We moesten onze calls echt goed timen. Als team hebben we het vandaag echt geweldig gedaan. We bleven kalm en we maakten pitstops op de juiste momenten. De Safety Car pakte goed uit voor ons, maar daarna wisten we de gaten goed te managen. Ik vond het geweldig, het was enorm leuk. Dit soort races heb je soms echt nodig!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS