Formule 1

Max Verstappen genoot van 'hectische' sprintrace: "Iedereen pushte vrij hard"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 april 2024 03:55

Max Verstappen was onverslaanbaar in de sprintrace voor de Grote Prijs van China. De Nederlander startte vanaf P4, maar reed met het mes tussen de tanden. In de negende ronde nam hij de leiding over en bouwde hij zijn voorsprong uit naar dertien(!) seconden. Verstappen kijkt positief terug op de ‘hectische’ sprintrace op het Shanghai International Circuit.

Max Verstappen F1 China

"De eerste paar rondjes waren hectisch. Iedereen pushte vrij hard aan de kop van het veld en ik had Carlos (Sainz) achter mij met nieuwere banden dus het begin was erg moeilijk. Toen we er eenmaal in zaten waren we weer wat comfortabeler met de balans van de wagen en kon ik goed de banden onder controle houden. Hierdoor hebben we ook wat data voor morgen", begint Verstappen na de kwalificatie in gesprek met Jessica Hawkins.

Om 09.00 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie voor de Grand Prix van China. Verstappen heeft hier een goed gevoel over: “In de kwalificatie is het belangrijk om een goede startpositie te veroveren. Dat zou voor de race enorm helpen, zeker voor de eerste paar ronden. Voor de race morgen weet ik het niet. De wind verandert veel en dat maakt het erg lastig.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS