Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maserati GT2 in de startblokken voor 2024 Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli

Uitgegeven door HJ van Keulen • 4 april 2024 04:01

Op 5 en 6 april aanstaande maakt de Maserati GT2 op het circuit van Paul Ricard voor het eerst zijn opwachting tijdens de openingsronde van de 2024 Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli. Drie auto’s – waarvan er twee worden gerund door LP Racing en een door het TFT Racing team – maken zich op voor deelname aan het nieuwe seizoen van het Europese kampioenschap voor GT2-auto’s. Daarmee komt het merk met de Drietand voor het eerst weer in actie sinds de laatste race van het 2023-seizoen, eveneens in Frankrijk.

Maserati GT2

Afgelopen oktober maakte de Maserati GT2, met achter het stuur LP Racing-coureurs Leonardo Gorini en Luca Pirri, het officiële debuut in deze klasse, wat een indrukwekkend resultaat opleverde voor een eerste optreden. Het Italiaanse team reed zich na een lange afwezigheid van Maserati in het GT-racen direct in de kijker met een pole position en een podiumplek.

De Maserati GT2 is een niet voor de openbare weg gehomologeerde racewagen die is gekeurd voor de GT2-klasse en is voorzien van de 90° Nettuno V6 biturbomotor. Daarmee brengt de GT2 Maserati terug naar het circuit in het toerwagenracen, om een vervolg te geven aan een racetraditie die een integraal onderdeel van zijn DNA is.

Maserati GT2

Met de Maserati GT2 heeft de Drietand een auto ontworpen en ontwikkeld die is gemaakt voor klanten met een passie voor racen, voor gentleman-drivers die zichzelf graag willen testen in races op hoog niveau, achter het stuur van een auto met een indrukwekkende handling en dito rijeigenschappen en prestaties. Het design van de Maserati GT2 staat in dienst van de prestaties en aerodynamica en is het resultaat van de dynamische simulator van Maserati – de meest geavanceerde ter wereld.

Met zijn sportieve karakter en race-erfgoed neemt de Maserati GT2 het stokje over van de legendarische Maserati MC12 en is hij klaar voor nieuwe successen en een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het GT-racen.

Maserati GT2

Giovanni Sgro, hoofd van Maserati Corse: “Voor Maserati voelt het zien van drie auto’s aan de start in een GT-kampioenschap als thuiskomen. In de loop van het seizoen zullen andere teams die onze auto hebben gekocht dat aantal verder uitbreiden, waarmee we nog trotser en enthousiaster zijn om de Maserati GT2 terug te zien keren naar zijn plek op de grid in GT-kampioenschappen over de hele wereld. We zijn als merk ooit begonnen op het circuit en racen is een onderdeel van ons DNA. De afgelopen jaren heeft Maserati een omvangrijke strategie uitgewerkt om het merk weer terug in de racerij te brengen. Nu zijn we blij dat we onze klanten een auto met karakter kunnen bieden, een perfecte mix van geavanceerde technologie en uitzonderlijke prestaties, een product dat voldoet aan de eisen van autosportklanten, privéteams en gentleman-drivers, de doelgroep van deze categorie. Deze serie is ideaal voor ons en voor onze auto, en ondersteunt Maserati's doel om uitzonderlijke producten naar het circuit te brengen, zoals onze MC20. We kunnen niet wachten om de Maserati GT2 in actie te zien, op de plek waar hij voor bedoeld is: het circuit.”

Maserati Corse is verheugd om in aanloop naar de race op Paul Ricard een nieuwe strategische samenwerking met Shell voor het GT2-programma te kunnen aankondigen.

Maserati GT2

Max Weskamm, Directeur Marketing & Partnerships van Shell Global Key Accounts: “Shell en Maserati delen een passie voor innovatie en excellence, zoals wordt onderschreven door onze 15-jarige technische samenwerking, en daarom zijn we blij om de Maserati GT2 te ondersteunen in de 2024 Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli. Onze samenwerking omvat de levering van Shell Helix Ultra Maserati 5W-40-motorolie voor de MC20-raceauto en de eerste vulling voor de straatversie van het model.

Na de openingsrace neemt de Maserati GT2 het gehele seizoen 2024 deel aan de Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli. Het Europese kampioenschap omvat vijf andere evenementen: Misano, 17-19 mei; Crowdstrike 24 Uren van Spa, 27-29 juni; Hockenheim, 19-21 juli; Monza, 20-22 september en de laatste race in Barcelona, gepland van 11 tot en met 13 oktober.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS